Sivun näyttöjä yhteensä

3.11.2013

Nuori solisti

Illansuussa oli Helsingin Työväen Orkesterin solistikonsertti seurakunnassamme. Orkesteri on yksi Suomen vanhimmista klassista musiikkia soittavista amatööriorkestereista.  Se on perustettu vuonna 1927. Soittajia siinä on yli kaksikymmentä. Soittajia orkesterissa on ollut ainakin Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Saksasta, Puolasta, Slovakiasta, Bulgariasta, Romaniasta, Skotlannista, Hollanista, Englannista, USA:sta, Chilestä, Japanista, Kiinasta ja Koreasta.
Solistina oli klarinetisti Vivian Neff. Hän on 16-vuotias lukiolainen, joka on aloittanut klarinettiopintonsa jo kahdeksanvuotiaana ja on ollut tämän orkesterin vakituinen klarinetisti vuoden verran. Hän soittaa myös Vivo-orkesterissa. Vivian Neff on osallistunut Saksassa ja Suomessa kansainvälisille klarinetin mestarikursseille.
Orkesterin johtajana toimii Luis Ramirez, joka tässä on viimeisenä kappaleena soitetussa Järnefeltin kehtolaulussa mukana viulullaan. Ramirezin orkesterin johtamista oli riemullista katsella - sitä vauhdikkuutta. 

Aamupäivän kuluessa lähtivät meillä vierailleet lapsenlapset vanhempineen  jo kotiaan kohti, koska huomenna on taas työpäivä ja koulupäiväkin vanhimmalla.
Iltapäivällä olimme pienen hienon miehen syntymäpäivillä. Kaverisynttärit olivat olleet jo eilen. Tänään oli lähinnä sukulaisia ja kummiperheitä paikalla. Perhe oli valmistellut monenlaista ohjelmaa ja hyvää syötävää. Kakkukynttilöiden puhalluskin onnistui heti isolla hönkäisyllä.
 Hämähakkikakun sisusta oli mielenkiintoinen.
Monenlaisia syntymäpäivälahjoja tuli. Tässä kokeillaan merisrosvopeliä. Merirosvot ovat jääneet aution saaren vangeiksi ja nyt on päätettävä, kenestä tulee kapteeni. Pelaaja, joka ensimmäisenä onnistuu kiertämään koko kierroksen takaisin omalle kotilaatalleen, on voittaja ja hänestä tulee kapteeni.
Alma-kissakin oli mukana juhlimassa - hellyyttä hakemassa ja antamassa.

"Oi Herra kaikkivaltias, maailman olet luonut
ja meille, Isä laupias, niin paljon hyvää suonut.
Tahtosi auta täyttämään, lahjasi kalliit käyttämään
vastuullisesti aina."  (Virsi 460:1)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi mikä herkkupöytä. Olisinpa saanut olla mukanan.

ps. olen unohtanut kirkasvalolampun, onhan minulla sellainen !

pappilanmummo kirjoitti...

Kirkasvalolamppu piristää! On sillä sitten lumevaikutus tai ei.

Minna kirjoitti...

Kiitos teille taas! Serkku sai pussinsa ja näytti olevan ihan ilahtunut.