Sivun näyttöjä yhteensä

12.8.2022

Vika tai kavi vimun lisäksi

Puolukat alkavat kypsyä, vaikka olisi vielä mustikoita paljon metsissä. On niin kuivaa ja kuumaa, että mustikat toisaalla kuivuvat, toisaalla tulevat aivan pehmeiksi, siis mätänevät. Mustikkametsässä on puolukkaterttuja siellä täällä ja vahingossa osuu puokukkaa mustikan sekaan poimurilla marjastaessa.
Marjapensasmarjastaminen jatkuu edelleen. Mökin puutarhassa on kaksi vihreää viinimarjapensasta. Niissä oli tänä vuonna paljon isoja marjoja. Sain kaksi maijallista. Käytännössä keitän niistä kolme maijallista, koska lisään osaan punaisia karviaisia väriksi ja osaan mustaa viinimarjaa.  Kun tekstitän pullot, niin laitan niihin selostuksen laadusta.
Mustikoita hain pari kertaa reilun ämpärillisen  jälleen tällä mökkireissulla. Onpahan miehellä putsaamista. Putsaus on delekoitu pääasiassa hänelle, minulle keitto ja hilloaminen. 

Kaksi maijallista puutarhamarjoja vielä illalla tänään keitin ja mäskin sosemyllyllä pyörittelin talven puuroaineksiksi. Pakkasin puurokset puolen litran purkkeihin ja ne viedään pakastimeen. 

 Joka harkiten toimii, saa kaikkea hyvää, onni on sen, joka turvaa Herraan. 
Snl.16:20

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Mahtava sato teillä tänä vuonna.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Puutarha on tuottanut hyvin viinimaarjoja ym. marjoja, kun vain jaksan poimia kaikki ja jatkojalostaa.