Sivun näyttöjä yhteensä

17.12.2024

Tuoksuja

 

Saaristolaisleipiä menossa uuniin. Nesteenä käytin laktoositonta rasvatonta maustamatonta jogurttia.
Bataattilaatikot odottelevat pääsyä paistumaan. Munattomat ja laktoosittomat tulossa. En tällä kerralla tehnyt vegaanisia, koska käytin tavallista 15% ruokakermaa. Maustoin valkosipulijauheella, suolalla ja muskottipahkinäjauheella. Bataatit keitin painekattilassa, survoin perunasurvimella ja käytin koko keitosnesteenkin soseeseen. Paistoin 2 tuntia 150 asteessa. 

Keittiössä tuoksuu hyvältä. Myös reissumies! Mies osti Oululaisesta tänään laatikollisen jämäleipiä neljällä eurolla. Tuoreita ja maukkaita, mutta leikkaamattomia ja osa muotopuolia: 27 neljän kappaleen pusseja tuli tuosta  laatikosta. 

Ei kommentteja: