Saaristolaisleipiä menossa uuniin. Nesteenä käytin laktoositonta rasvatonta maustamatonta jogurttia.
Bataattilaatikot odottelevat pääsyä paistumaan. Munattomat ja laktoosittomat tulossa. En tällä kerralla tehnyt vegaanisia, koska käytin tavallista 15% ruokakermaa. Maustoin valkosipulijauheella, suolalla ja muskottipahkinäjauheella. Bataatit keitin painekattilassa, survoin perunasurvimella ja käytin koko keitosnesteenkin soseeseen. Paistoin 2 tuntia 150 asteessa.
Keittiössä tuoksuu hyvältä. Myös reissumies! Mies osti Oululaisesta tänään laatikollisen jämäleipiä neljällä eurolla. Tuoreita ja maukkaita, mutta leikkaamattomia ja osa muotopuolia: 27 neljän kappaleen pusseja tuli tuosta laatikosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti