Sivun näyttöjä yhteensä

25.6.2025

Raparperipiirakka ja läppösiä.

Mökkileipomuksia syntyy silloin tällöin,  ainakin silloin,  kun on vieraita tulossa.

Kasvimaalla on tänä vuonna raparperit kasvaneet hyvin. Pari kertaa olen jo niitä pakastanut muutaman litran. Sadepäivänä oli hyvä pilkkoa raparperia piirakkaa varten verannalla. Sadepäivä innosti leipomaan raparperipiirakan ohella läppösiäkin.

Raparperipiirakan resepti:                  Laktoosittomaan ja munattomaan pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margarinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seoksesta toiseen astiaan. Lisäsin 2,5 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.  Pari litraa raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 4 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia sekä 3 tl vaniljasokeria ja 1 dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa noin 45 minuuttia 175 asteessa.


Kun leivoin, niin tein samantien myös läppösiä pari pellillistä. Taikinaan laitoin kauraleseitä, kauraryynejä, vehnäjauhoja, auringonkukansiemeniä,  suolaa, valkosipulijauhetta, kuivattua lehtikaalijauhetta, puolisen litraa laktoositonta maustamatonta jogurttia nesteeksi ja vähän rypsiöljyä. Paistoin noin 12 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja: