Sivun näyttöjä yhteensä

10.9.2016

30 vuotta on kulunut naispappipäätöksestä

Eilen illalla veimme verkot veteen ja aamusella mökillä mies koki verkot: siikaa ja isoja ahvenia. Niinpä saimme jälleen maukkaan lounaan siiasta, oman maan perunoista, porkkanoista, kurkuista ja kurpitsoista ja puolukoista.

Ennen marjastamaan lähtöä leivoin lisää mustikkapiirakoita illan suun messukahvitukseen.
Tänään poimimme hieman sieniä koivikosta ja pienestä suolämpäreestä karpaloita. Mies poimii niitä poimurilla, minä käsin. Laitoin sadehousut ylleni ja niin voin olla märällä suolla polvillani. Ja hirvikärpäsiä riitti! Puolisen ämpärillistä yhteensä sentään saimme karpaloita, vaikka aikaa poimimiseen ei ollut kovin paljon.

Päivällä pesillä käynnin jälkeen kiiruhdimme kotiin lounaalle ja vielä leivoin pari mustikkapiirakkaa juhliimme ennen kuin lähdin juhlamessuun niin piirakoiden kuin omenien kanssa. Mies oli poiminut monta tomaattilaatikollista omenia puiden alta ja vein nekin yhteiseen jakoon.
 Pian messu alkaa: ristikulkue lähtee kohta. Olin tänään yhtenä avustajista jakamassa ehtoollista.
Kahvittelutilan seinällä oli lehtileikkeitä ja valokuvia mm. Tampereen hiippakunnan ensimmäisestä naispappien vihkimyksestä. Saarnan messussa piti Ulla Kotinurmi, joka oli yksi noista ensimmäisinä vihityistä..
Juhlan lopuksi lähdimme ottamaan selfieitä ...
(Ja täältä löytyy lisää: https://www.facebook.com/lahdenseurakuntayhtyma/photos/p.1037847629664960/1037847629664960/?type=3)

Jeesus sanoo: Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. (Matteuksen evankeliumi 6:34)

2 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Ihana raamatun kohta.

Jaana kirjoitti...

Oi, puolisen ämpäriä karpaloita! Olipa ihana saalis. Niiden noukkiminen ei olekaan niin yksinkertaista, joten tuo sadehousukikka oli varmaan hyvä.