Sivun näyttöjä yhteensä

5.9.2016

Mökillä on sisustettu paljolti käytetyillä tavaroilla

MakroTex-haasteen tämänviikkoisen haasteen aiheena on SISUSTUS.

Olen mökillä ja täällä on kuten monilla muillakin vanhoilla mökeillä paljon vanhaa tai ainakin jotain kauan sitten hankittua.
Radio on ollut kaupungissa keittiön radiona yli neljäkymmentä vuotta sitten. Kun 1990-luvulla tämä mökki rakennettiin, se siirrettiin tänne. Radiossa on mahdollista käyttää kasetteja, joita vielä meiltä jostain löytyy. Tämä auringonhaalistama radio on merkiltään Samsung.
Hyllykkö/vitriini on saatu eräältä naapurilta työpaikkakunnalla, jossa minulla oli 1990-luvun lopussa yksiö vuokrattuna pitkän kotimatkan takia. Kun muutin pois, naapuri antoi hyllykön minulle ja se päätyi tänne mökille. Siinä säilytetään pelejä ja vanhoja aikakauslehtiä ja Valittuja Paloja. Hyllyjä suojaavat lasiset liukuovet.
Tämä seinävaate on aikoinaan tätini valmistama. Sain sen joskus tänne mökille. Se muistuttaa, että Hyvän ja iloisen ihmisen tulee olla.
Nämä kalusteet ovat olleet vanhempieni kodissa. Äidin ompelupöytä ja Askon tuolit. Noissa tuoleissa on hyvä istua.
Ompelupöytä on tanskalaista desingiä 1950-luvulta. Siinä on pyörät  ja vetokannen alla irroitettava lokerikko ompelutarvikkeille sekä sivussa pieni vetolaatikko. Pohjassa on ollut esiinvedettävä rottinkikori, joka on myös vielä tallessa.
Columna-nojatuoli on 1950-luvun huonekaludesignia. Se on syntynyt lääkäriryhmän yhteistyön tuloksena ja sitä markkinoitiin anatomisesti oikein muotoiltuna terveystuolina. Ilmari Lappalaisen vuonna 1956 suunnittelemaa tuolia valmisti Asko vuosina 1956–1963.
Siipimutterikiinnitys rungossa mahdollisti sen, että ostaja sai valita huonekaluliikkeessä tuoliin haluamansa puulajin ja verhoilukankaan.Tämän tuolin alkuperäinen istuinosan vaahtokumitäyte on verhoiltu punamustalla villabukleella. Toinen tuoli oli alunperin harmaalla villabukleella verhoiltu.
Pikkuikkunalla on lastenlasten tänne mökille unohtama vene.
 Makuusopessa on seinällä lapsuudessani saama maalattu kipsitaulu Rukous.
Makuusopessa on myös kirpputorilta sinne työboksiini hankkima Ratian kuutiohyllykkö. Silloisessa yksiössäni kuutiot olivat pöydänjalkoina ja Lundian levy oli pöytänä. (Tuo pöytälevy on síirtynyt jo aikoja sitten jonkun lapsen huusholliin.)
Vuonna 1972  Ristomatti Ratia suunnitteli Palaset-hyllysarjan. Palaset-säilytyskalustejärjestelmä muodostui pinottavista kuutioista, joissa on laatikoita ja ovia hyllyjen ohella. Se oli ensimmäisiä hyvin menestyneitä muovikalusteita Suomessa.
Mökin keittiötilassa on verhona 1970-luvulla virkkaamani verhokappa.
Nämä useimmat tavarat täällä muistuttavat minua vanhemmistani ja muista edesmenneistä.

18 kommenttia:

riitta k kirjoitti...

Ihanaa & nostalgista & huoletonta teidän mökillä!

Kristiina kirjoitti...

Ihanan vanhaa ja kaunista sisustusta. Mutta kauneinta oli tuo itse virkkaamasi verho. Hyviä kuvia.

T. Täysin arkista

Lumikallion Outi kirjoitti...

Kaunista ja viihtyisää, virkattu verho on aivan ihana. :)

Liplatus kirjoitti...

Valoisaa ja värikästä sisustusta.

Kätevää, että voi kiinnittää mieluisen kankaan ja puulajin tuoliin.

Mukavaa ja kodikasta kun on aiempien sukupolvien sisustusta, Rakkaat on läsnä mökillä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihana retro meininki :)

Sarin kotona kirjoitti...

Ihana tunnelma mökissä!

SusuPetal kirjoitti...

Kodikkaan näköistä!

Ja kaikkien kodeissa on niin siistiä tässä haasteessa!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Tosi kauniita kalusteita ja muita esineitä. Verhokappa on kiva, minäkin aikoinani virkkasin tosi paljon.

Paivi Hakala kirjoitti...

Ihania vanhoja esineitä.

Tuulento kirjoitti...

Sinulla on kauniita vanhoja tavaroita, joihin liittyy muistoja, siis oikea koti. Minulla on mökillä samanlainen rukous-taulu, pitää ihan katsoa onko se justiinsa samanlainen vai poikkeaako vähän. Nyt kun vanhempiani eikä vanhimpia sukulaisiakaan enää ole, huomaan arvostavani heidän vanhoja tavaroitaan. Samoin huomasin Rajalan mökillä, että minulla taitaa olla aika monta muistopuuta!!

Teresa Sjönberg kirjoitti...

Vautsi mikä ompelupöytä! Se on kyllä varsin hieno! Ja mietin jo miten nuo tuolit saisi helposti uuden ilmeen uudella kankaalla. Hieno idea aikoinaan tuo siipimutteri.

Koivikon Katveessa - Jenspa kirjoitti...

Samanlainen verho koristaa meidän portaikon ikkunaa ja samanlainen laiva löytyypi vanhempieni mökiltä. :) Omalla mökillä Kalliojärvellä ei ole tullut murtuneen koiven takia käytyä tänä vuonna kertaakaan. Onneksi appivanhemmat ovat sentään käyneet ja pitäneet paikat kunnossa! Pitää varmaan joku päivä napata eväät mukaan ja käväistä siellä vaikka piknikillä, kun ei täältä meiltä matkakaan sinne kestä kuin kymmenisen minuuttia. Mökkipiha meina vaan olla aika jyrkkä, mutta on tässä onnksi 8kk aikana aika hyvin kroppa kehittynyt kyynärsauvoilla tarpomiseen. :,D

Minna kirjoitti...

Käytetyt tavarat on melkein niitä parhaita.

Taina K kirjoitti...

Ihana postaus!<3 Heti ensimmäinen kuva herätti lämpöisen tunteen sisällä.:)

arleena kirjoitti...

Kodikas tunnelma mökilläsi. Kukkia ja värejä, vanhaa ja uutta, kaikki kodikkaasti yhdessä.

Noksu kirjoitti...

Sellainenhan se mökki on missä uusi ja vanha kohtaavat. Kaunis se hyllykkö.

Veera | Oranssia kirjoitti...

Nostalgisia kuvia! Vanhat ja kierrätetyt esineet kuuluvat ehdottomasti mökille! :)

mm kirjoitti...

Palasia on meilläkin ollut neljä kappaletta eri kodeissamme, jopa Thaimaahan asti ne kulkeutuivat ja vielä takaisinkin. Nyt ne ovat nuorella polvella edelleen käytössä. Ne mahtuivat aikoinaan sopivasti leveän Lundia-hyllyn väliin näköesteeksikin. Naantalin pappilan pihan apupapin asunnossa ne erottivat suuressa salissa apupapin työnurkkauksen...