Sivun näyttöjä yhteensä

17.9.2016

Olga-sukat vihreinä ohjeineen

Löysäpipoisten Kyjy2016 on osaltani sujunut hitaasti tänä vuonna. Neljä työtä, neuleita eli sukkapareja on valmiina ja viides aloitus tehty, sekin sukka: Nyt on tulossa isompi junasukka kohta nelivuotiaalle, Nallesta jälleen.
Perjantaina pääkaupunkiseutumatkailulla autossa pelkääjänpaikalla istuessani voin neuloa ja silloin valmistui Olga-neule vihreänkirjavasta Hot Socks London -langasta kolmosen puikoilla. Sukat neuloin 64 silmukalla varren ja sitten resorista alkaen 56 silmukalla. Ensin neuloin kaksi ekrrosta nurin ja sitten aloitin kuvion. Kuvio on helppo: ensimmäisellä kerroksella kaksi takaa yhteen, viisi oikein, langankierto, kaksi oikein, langankierto, viisi oikein, kaksi oikein yhteen. Toienn kerros pelkkää oikeaa. Näitä kahta kerrosta toistetaan niin pitkään, kun haluaa varren pituuden olevan. Minulla tuossa on kymmenen reikäkerrosta eli kaksikymmentä kerrosta yhteensä, sitten puikon päissä kaksi yhteen samoin kuin aikaisewmmin, mutta langasnkierrot jätetään pois. Seuraavaksi minulla on  kaksitoista kerrosta resoria, normaalin vahvistettu kantapää ja resoria jatkui päällispuolella kärkikavennuksiin asti.

1. farkunsiniset Kerttu-sukat. Aloitettu 2.8. ja valmiit 16.8.  Paino 98 grammaa.
2. Sinapinkeltaiset Kerttu-sukat. Aloitettu 16.8. ja valmiit 31.8. Paino 94 grammaa.
3. Punaiset Kerttu-sukat. Aloitettu 30.8. ja valmiit 31.8. paino  102 grammaa.
4. Vihertävät Olga-sukat. Aloitettu 3.9. ja valmiit 16.9. Paino 51 grammaa.
5. Junasukat keltaisenkirjavasta Nallesta. Aloitettu 16..9. ja valmiit. Paino grammaa.

3 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Olgasukat ovat nätit, kiva väri. Junasukkaa on mukava tehdä.

Maca kirjoitti...

hauska tuo "löysäpipoisten" kerho. Sinä olet paljon näppärämpi kutoja matkalla kuin minä.Minä en enää saa aikaan kokonaisia sukkia matkalla, mutta aina on kudin mukana.

Marjut kirjoitti...

Kaunis väri Olgissa :)