Hirvenlihakeitto
Mies pilkkoi lihan ja poisti siitä jänteet. Paistoin paistinpannussa pienessä määrässä öljyä lihapalat ja laitoin ne ja pannun huuhtelunesteen painekattilaan. Kuorin juurekset: palsternakkaa, porkkanaa, lanttua ja perunaa. Paloittelin ne ja lisäsin kattilaan, jonne laitoin myös reilusti lipstikkasilppua ja sipulia. Hieman suolaa ja paprikaa sekä vettä niin paljon, että ainekset peittyivät (ja kattilaan jäi pari senttiä kiehumisvaraa). Kaksi kertaa nostin paineen täysille. Lopuksi käydessämme aterialle lisäsin kattilaan runsaasti ruohosipuli- ja persiljasilppua.
Saimme tästä sopasta viideksi kerraksi ruokaa kahdelle - huomennakin on siis jo ruoka valmiina lämmittämistä vailla. Osan keitosta myös pakastimme kahden annoksina.
"Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme. Aamen"
Saimme tästä sopasta viideksi kerraksi ruokaa kahdelle - huomennakin on siis jo ruoka valmiina lämmittämistä vailla. Osan keitosta myös pakastimme kahden annoksina.
"Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme. Aamen"
2 kommenttia:
Voihan hiisi, olispa minullakin sellainen pakastin, josta hups vaan löytyisi vähän hirvenlihaa. Nam nam.
Kellarissa sentään on juureksia vielä, vaikka liha jo loppui
Lähetä kommentti