Sivun näyttöjä yhteensä

21.10.2014

Kurpitsapuuroa ja kurpitsasäilykettä ja muuta säilöntää

Talvikurpitsat odottivat käsittelyään. Kaivoin kurpitsoista sisukset pois ja kuorin ne ja tein karkeaa raastetta monitoimikoneella. Niinpä sitten keitin parista kilosta raastetta kurpitsasäilykettä valmiiden kurpitsasäilötepussien ohjeen mukaan kaksinkertaisen annoksen.
Tein lisäksi kurpitsapuuron, jossa aineksina oli litra vettä ja litra kurpitsaraastetta, desi kriikunamehua, desi sokeria ja 1 1/4 dl mannasuurimoita. Keitin kurpitsan pehmeäksi ja soseutin sauvasekoittimella. Lisäsin mehun ja sokerin. Sekoitin mannasuurimot joukkoon ja haudutin puuron. Vatkasin jäähtyneen puuron kuohkeaksi.

Loput raasteesta säästän tulevaa varten pakastimeen, joko sämpylöiden tai keiton pohjaksi.

Pieniä epämuotoisia porkkanoitakin keitin kattilallisen, kuorin ne ja soseutin valmiiksi annoksiksi pakastimeen.

Omenia lähti taas kuivumaan niin uunin päälle kuin vihanneskuivuriinkin. Omenat piti siirtää katoksesta jo sisätiloihin, koska päivälläkin oli jo pakkasta.  Samoin kävin tyhjentämässä vesitynnyrit ja ilmaamassa kesävesijohdon.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Soman näköisiä nuo säilykepurkit!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Löysin laatikostani joskus hankkimiani etikettejä, jotka sopivat juuri väreiltäänkin.

Minz kirjoitti...

Täällä sitä ollaan oltu ahkerana myös! Kurpitsapuuro kuulostaa herkulta. Pitääpä joskus itsekin kokeilla! =)