Sivun näyttöjä yhteensä

28.12.2017

Mastolassa

1920-luvulla rakennetut 150-metriset radiomastot.
 Radiomäkeä kutsuttiin aikaisemmin nimellä "Selänmäki" ja sen jälkeen nimellä "Hautausmaanmäki".  Se on saanut nimensä Yleisradion radioasemasta, jonka kaksi 150-metristä radiomastoa toimivat Lahden maamerkkinä,  hautausmaan ja urheilukentän vieressä. Radiomäki on myös osa Lahden läpi kulkevaa Salpausselän reunamuodostelmaa.

Tänään lähdin toteuttamaan lupaamaani joululahjaa pikkusiskon ja isonveljen kanssa. Kävimme Mastolassa. Radio- ja tv-museo Mastolan näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta niin katsojan kuin ohjelmatekijöiden näkökulmasta. Samalla se on läpikatsaus suomalaiseen ohjelmatuotantoon. Mediatunnelissa pääsi katsomaan ja kuuntelemaan yleisön suosikkiohjelmia menneiltä vuosikymmeniltä. Kasetteja ja videokoteloita painamalla sai monenlaisia ohjelmia kuunneltaviksi ja katseltaviksi. 

Yksi kiinnostava oli myös Elävä huone: eri vuosikymmenien (1930-2010) olohuoneen sisustus, jossa mukana niin radion, TV:n kuin tietokoneen, tabletin ja puhelimen kehittyminen.
Kiipeäminen mastoon oli myös kutkuttavaa. Ylhäältä Radiomäeltä avautuu kaunis näköala yli eteläisen Lahden ja Vesijärvelle.Oli mukavaa tunnistaa paikkoja: Sibeliustalo, Pikkuvesku, vesiurut ym.
Ransu Karvakuono seikkaili televisiossa. Ransu-kuvalla varustettuun lokeroon laitoin laukkuni säilöön kierroksen ajaksi. Lokeroissa oli tuttuja kasvoja ja ohjelmia monilta vuosikymmeniltä Lenita Airistosta, Teija Sopasesta Matti Rönkään.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiitos 😊 On muuten kiva kuva radiomastosta. Oon tässä talvella paljon kävellyt tuolla Ratikalla, aina on niin harmaata, eikä ole saanut hyviä kuvia.

pappilanmummo kirjoitti...

Minna: Kiitos. Kylläpä oli mukavaa olla noiden lasten kera tuolla.