Sivun näyttöjä yhteensä

13.2.2018

Elovena-tyttö

Roope Lipasti teksti ja kuvitus Karoliina Korhonen: Elovena-tyttö, suomalaisuuden käsikirja ulkomaalaisille (Atena Kustannus Oy 2017) kertoo kerrostaloon muuttavasta ulkomaalaisesta, Jussufista, jolla on Elovena-tatuointi jalantyngässään. Jussuf haluaa löytää tuon Elovena-paketin tytön, Marjan, jonka oli tavannut joskus. Marjasta hän ei tiennyt muuta kuin hänen näköisensä, Elovena-tytön, ei sukunimeä eikä muutakaan kuin suomalainen. Taloyhtiön asukas Pekka tarjoutuu auttamaan Jussufia etsinnässä. Ja sattumuksiahan riitti niin kerrostalon asuntoyhtiössä kuin matkoilla. Ja yllätyksiä.

Romaanin sisällä kirjoitetaan tietokirjaa. Kirjan jokaisen luvun lopussa on katsaus aiheesta, millaisia suomalaiset ovat tietyissä tilanteissa tai mitä Suomessa on.
Suomen valtio antaa jokaiselle vastasyntyneelle lahjaksi äitiyspakkauksen (Vuonna 2015 Suomessa syntyi 55472 lasta). Äitiyspakkaus on nerokas tapa säästää sänkymenoissa, kun vauva voi nukkua pahvilaatikossa. Ylipäänsä sängyn ostaminen olisi tyhmää, sillä vauvat harvemmin nukkuvat, etenkään yöllä.

Roope Lipastin tekstit ovat olleet kutkutttavaa luettavaa. Olin näet kuunnellut radiosta hänen pätkäkertomustaan Virtasesta päivät pääksytysten parien vuotta sitten.  Ja joskus vuosia sitten luin Lipastin kertomuksia jostakin aikakauslehdestä. Eikä tämäkään pettänyt.

Kirja oli kirjan ja ruusun päivän kirja vuonna 2017.

Kirja osuus Helmet lukuhaasteen kohtiin
11. Kirjassa käy hyvin
33. Selviytymistarina
40. Kirjassa on lemmikkieläin

Ei kommentteja: