Sivun näyttöjä yhteensä

30.10.2018

Kurpitsakin on kasvis

Innostuin valmistamaan kurpitsakeittoa.  Pakastimessa oli puolisen litraa porkkanasosetta ja laitoin muutaman kauhallisen kurpitsasosetta kattilaan porkkanasoseen kera. Lisäksi löystykkeeksi vettä. Mausteiksi valkosipulijauhetta ja mustapippurirouhetta sekä kaksi  kasvisliemikuutiota. Kuumaan seokseen paloittelin viherpippurikoskenlaskijaa rasiallisen. Päälle persiljaa. Kattilallinen keittoa eli ruokaa pariksi päiväksi ja hieman pakastimeen eväspakkauksiksi.
Minulla oli näet vielä säilömistään odottava 14 kilon kurpitsa, joka piti hyödyntää tällaisena vapaapäivänä. Kurpitsan keitin soseeksi ja siitä osan pakastin puolen litran purkkeihin, osasta tuli siis soppaa ja osasta hilloa.
Siemenet kaavin käsin myöhentämällä ja huuhtomalla pariin kertaan. Laitoin ne siivilään kuivumaan ja paahdoin uunissa öljyttyäni siemenet ensin. Maustoin osan suolalla ja hunajalla, osa odottaa vielä maustamattomana uunikäsittelyä.
Tottakai tein taas tästäkin kurpitsasta aurinkomarmeladia eli kurpitsahilloa, jossa on sitruunaa ja vaniljasokeria ja hillosokeria. Kylläpä säilykkeitä riittää jo täksi talveksi jaettavaksi. Nämäkin edelleen ovat menossa mm. joululahjoiksi.

Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on KASVIS.

12 kommenttia:

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Maukkaan näköistä!

italiafinlandia kirjoitti...

I like pumpkin very much!...

riitta k kirjoitti...

Ihanan näköistä keittoa!

Liplatus kirjoitti...

Monipuolista herkullista syntyy kurpitsasta.
Siemenetkin hyödynnät syötäväksi, hienoa.
Ne ovat aika kalliita ostettavia.

Herkullisia kuvia!

Maarit / MaarItse-blogi kirjoitti...

Kiitos, taidankin testata keittoa. Herkullisen näköistä. :)

junieper kirjoitti...

You made excellent use of the pumpkin! Have discovered that pumpkin seeds are very good against inflammation, and helped me to get rid of my sciatica (back pains). In the USA pumpkin pie is famous to eat with thanksgiving and Christmas!Thank you for your visit!

MaaritKoo kirjoitti...

Herkkua on siinä monenlaista.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Upeita herkkuja. Kurpitsansiemenet ovat herkkuani, mutta en ole älynnyt niitä säästää, paitsi seuraavan kesän siemeniksi.

Kristiina kirjoitti...

Kurpitsaa kerrakseen. Herkullisen näköinen keitto ja siemenet paahdettuna ovat ihania ja käyttökelpoisia.

T. Täysin arkista

-maiju- kirjoitti...

Näyttää niin herkulliselta kokkauksesi.

Pieni Lintu kirjoitti...

Namin näköinen soppa!

Irja Viirret kirjoitti...

Ompa herrrrkullista...