Sivun näyttöjä yhteensä

28.11.2020

Papan kanssa kahvilla

Lotta-Sofia Saahko Papan kanssa kahvilla (Tammi 2020) kirjoitti muistiin karjalaisen pappansa (ja hänen sukulaistensa ja muutamien muiden karjalaisten) muistumisia evakkoon lähdöstä ja evakossa olemisesta. Kirjassa on myös paljon huumoria.

Suurin osa kirjan tekstistä kulkee papan, Jorma Saahkon, elämän seuraamisena. Lotta muutti koronan alkaessa asumaan samaan taloon papan kanssa. He ovat ilahduttaneet suomalaisia päivittäin laulullaan netissä. Lotta alkoi kysellä papalta hänen elämästään ja vähitellen näistä pienistä paloista alkoi tulla ajatus kirjasta.

Koronakevään someilmiön - Lotan ja papan koronalaulut - tehneet Lotta ja pappa asuvat nyt erillään, ainakin osittain. Lotta Saahko asuu nelisen päivää viikosta Kuopiossa ja kolme päivää papan luona Valkeakoskella. Kun he tapaavat, he jatkavat lauluja ja niiden postaamista nettiin.

Itse myös  olen evakon lapsi. Ymmärrän Nastin, Jorman äidin, peittelyn taustastaan. Kosketti karjalaisten ryssittely, mitä myös äitini pelkäsi. Ja hävitti hämäläisellä seudulla eläessään paljolti karjalaisuudestaan. 

Tämä kirja sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin 
2. Iloinen kirja
4. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on monta ihmistä
9. Kirjassa kohdataan pelkoja
15. Fiktiivinen kertomus, jossa mukana todellinen henkilö
31. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla
35. Kirjassa käytetään sosiaalista mediaa
37. Ajankohta on merkittävä tekijä kirjassa
41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan
42. Kirjassa on isovanhempia
44. Kirjassa on kirjeenvaihtoa
45. Esikoiskirja
46. Kirjassa on sauna
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja: