Sivun näyttöjä yhteensä

5.7.2021

Kari Tapio, olen suomalainen


Vexi Salmen kirjoittama teos Kari Tapio, olen suomalainen (Kari Jalkanen eli Kari Tapio ja Veikko Salmi eli Vexi Salmi  2002 ja 2010, tämä painos Teos 2011) on koskettava kertomus Kari Tapion elämästä.   Kari Tapio (oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen syntyi 22. marraskuuta 1945 Suonenjoella, kuoli 7. joulukuuta 2010 Espoossa) oli suomalainen iskelmälaulaja. Kari Tapion tie tähtiin oli kivinen. Läpimurto tapahtui vasta myöhemmällä iällä vuonna 1976 singlellä Laula kanssain. Kari Tapion suosituin albumi on "Myrskyn jälkeen", jota on myyty 115 000 kappaletta. Myrskyn jälkeen on Kari Tapion sanoittamakin. Olen suomalainen -kappale on myös ollut tärkeä Kari Tapion tuotannossa. Sen suosioon on juuri tarvittu Kari Tapion elämänmakuinen tulkinta. 

Kari Tapio oli myös urheilija: mäkihyppääjä. Ujosta savolaispojasta kasvoi suuri tunteiden tulkitsija. Kertomus on myös avioliiton mittainen jykevä rakkaustarina kaikkine vaikeuksineen. Kari Tapion rakkaus Pia Vihervaaranu kanssa kesti yli 40 vuotta. Kari Tapio ei ollut väkivaltainen humalassa, vaan viihdyttäjä, temppujentekijä ja vitsiniekka, mutta alkoholi vei miestä paljon.

WSOY on julkaisssut myös Antti Heikkisen kirjoittaman teoksen Kari Tapion elämästä. Kari Tapio. Elämä. -teos julkaistiin lokakuussa 2020.

Kari Tapiosta tehtiin myös elokuva Olen suomalainen vuonna 2019.

Vexi Salmen kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2021 kohtiin

4. Joku kertoo kirjassa omista muistoistaan

6. Kirja kertoo rakkaudesta

7. Kirjassa on kaveriporukka

17. Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi

26. Elämäkerta henkilöstä, joka on elossa (kirjaa kirjoitettaessa 1. kerran julkaistuna)

29. Kirjan henkilön elämä muuttuu

37. Kirjan henkilön työ on tärkeä tarinassa

39. Kirjassa kuunnellaan musiikkia

 


Ei kommentteja: