Sivun näyttöjä yhteensä

17.8.2021

Puutarhahommia

Mökillä olen tänään putsannut marjapensaiden juuret kunnolla ja kitkenyt muutenkin kasvimaita juuri ennen sadetta. Lannoitin marjapensaat ja puut. Mökillä on marjapensaita vain muutama (kotona lähes 80). 

Mökillä yksi Aili eli vaaleanpunainen viinimarja, kaksi vihreää viinimarjaa, kaksi mustaherukkaa, kaksi valkeaa ja kaksi punaista viinimarjaa sekä kaksi vihreää karviaista. Toinen mustaherukka ja toinen punaherukka ovat vielä aivan pieniä äskettäin istutettuja. Toinen karviainen puolestaan on vanha, mutta edelleen tuottaa hieman. Lisäksi on kaksi hunajamarjapensasta, jotka nekin tuottivat tänä vuonna hyvin.

Pari päärynäpuuta, Olka ja Pepi ovat vielä nuoria ja tänä vuonna tulee kumamstakin kymmenkunta päärynää. Omenapuita on kolme. Isoin tuotti yli sata omenaa, joista suurin osa muumioitui tai muuten putosi madonsyömänä. Kymmenkunta sain. Toiseksi suurin, Vuokko,  tuotti tänä vuonna kolme omenaa kypsäksi asti. Kolmas on pieni Pirja, joka ei edes keväällä kukkinut. 

 

Luumupuita on muutama, joissa muutama hedelmäkin tullut/tulossa. Punaisia, vanhaa laatua. 

 

Pari pientä kriikunaa tuottaa myös vähän tänä vuonna, toinen ensimmäistä kertaa kymmenkunta. Pieniä luumunalkuja ja kriikunanalkuja on pitkin tonttia. Ehkä joskus jälkipolville satoa tulee. Kirsikkapuu ja suklaakirsikka antoivat satoa hyvin tänä kesänä. Pieniä kirsikanalkuja on myös muutama siellä täällä. 

Uimassa on ollut mukava käydä useamman kerran tänäänkin, koska on lämmintä, yli 22 astetta ulkosalla ja vesikin 19-asteista vielä.

Kurpitsat tuottavat satoa, niin kesäkurpitsat kuin talvikurpitsatkin. Ja kurkkuja on tullut reilusti.

Tämän kesän uutuus, kasvihuone, tuottaa etenkin tomaattia. Keväällä kylvimme siemenet luumutomaatista, paprikat kypsyvät myös ja kurkkujakin on hieman myös kasvihuoneessa.

Tältä pieneltä omalta tontilta olen poiminut mustikoita monen monta litraa silloin tällöin, käsin  pääasiassa. 

Kasvimailta tulossa porkkanaa, punajuuria, palsternakkaa, kyssäkaalia, naurista, lehtikaalia, mangoldia ja monenlaisia mausteita. Tänään otin äsken kuivuria varten minttua, kunhan ensin hienonnan kuivurista nokkoset pois. Kuivaamista odottavat vielä mäkimeiramit ja sitruunamelissakin. Persiljat ja tillit laitan pakastimeen. Salaattia syön jatkuvasti.

Ei kommentteja: