Aineksina oli 250 g laktoositonta maitorahkaa, 1 l laktoositonta maitoa, n. 0.5 dl sokeria, noin 50 g laktoositonta rasvaa sulatettuna, 1 tl suolaa ja 5 dl vehnäjauhoja. Sekoitin kaikki ainekset yhteen rasvaa lukuunottamatta. Laitoin 50 g margariinia kuumalle reunalliselle pellille hetkeksi uuniin. Kaadoin pellille rasvan levityksen jälkeen taikinan, jota olin turvottanut puoli tuntia. Paistoin pannukakun 200 asteessa 35 minuuttia. Tarjoilin sitä ruusukvitteni-omenahillon kera.
Olen usein tehnyt taikinan ilman rahkaa ja käyttänyt leivinjauhetta kohotusaineena. Nyt taikina kohosi hienosti kuten pannukakku, joka tehdään kananmunan kera. Makukin oli hyvä!
2 kommenttia:
Varmaa rahka toimii siinä kokoavana aineena, kun munia ei ole. Hyvä tietää, että noinkin voi tehdä, jos tulee kananmuna-allergisia kylään.
Puikoillanikin: Ensimmäisen kerran näin kokeilin ja hyväksi havaitsin.
Lähetä kommentti