Sivun näyttöjä yhteensä

19.7.2022

Uusi pyykkikone

Pyykkikone sanoi irti sopimuksensa muutama viikko sitten. Mies hankki uuden, mutta sen paikalleen laittokin venyi. Vihdoin saimme sen käyttöön ja pari koneellista on jo pesty. Helpotti kummasti! 

Mietin niitä entisajan ihmisiä, jotka joutuivat käsin pesemään kaikki pyykit. Ei tosin vaihdettu vaatteita niin usein kuin nyt eikä edes ollut kovin paljon.  Ei ollut myöskään helppoa pienten lasten vaippojenkaan kanssa. 

"Päiväkodin täti" siten nuo lapsenlapset nimittävät tätä nepalilaista käsinukkea, jolla on ollut koulupuku yllään (ja hame jonnekin kadonnut!). Onpa tällä ollut käyttöä paljon ja edelleen se jaksaa pieniä kiinnostaa.

Aikamoinen määrä pikkuautoja löytyy meiltä. Leikkikaluja riittää tässä huushollissa monen ikäisille pienille, useimmat edellisen polven jäänteitä. 

Minttu-kirjoja luin tänään pienimmälle uudestaan ja uudestaan samoja. Isompien kanssa kävin uimassa sillä välin, kun pappa nukkui päikkärit pienimmän kanssa. Siis piti nukkua, mutta nukutettava ei meinannut nukkua, vaan taisi vain nukuttaja nukkua...

Illalla paistettiin lettuja iso annos. Eikä yhtään kappaletta jäänyt seuraavaan päivään.

3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Tuntuu, että ilman astianpesukonetta vielä pärjäisi, mutta minkälaista olisi elämä ilman pesukonetta? Huh, huh. Tätä pitää miettiä, kun syksymmällä joudumme muuttamaan kuukaudeksi putkiremonttievakkoon. Toivoisin, että minne ikinä menemmekin, sieltä löytyisi pesukone.

Jaana kirjoitti...

Ihanaa mummolaelämää lapsenlapsilla!

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Pesukoneen puute on hankalaa kun siihen on tottunut. Tuntuu vaikealta ajatella, että joutuisi lähtemään itsepalvelupesulaan tai lähettämään pyykit pesulaan. Toivottavasti teille löytyy pesukone!

Jaana: Lastenlasten kanssa on mukavaa!