Sivun näyttöjä yhteensä

12.9.2022

Hilloja, hilloja

Tänä syksynä hilloprojekti on ollut aika myöhässä. Ensimmäisen puolukkahillon tein tänään. Kattilallinen kypsiä puolukoita ja neljänneslitra vettä kiehumaan. Kun seos kiehui, muussasin sen sauvasekottimella ja lisäsin noin puolitoista kiloa sokeria seokseen. Kiehautin ja lisäsin vielä desin sokeria sekoitettuna punaiseen Melatiniin ja keitin vielä pari minuuttia. Purkitin Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin.


Toinen tämän päivän keitos oli aronia-omenamehu. Huuhtelin viitisen litraa aronioita mehumaijaan ja pilkoin toisen mokoman omenoita joukkoon sekä puolitoista kiloa sokeria. Kuusi isoa pulloa sain mehua ja monta purkillista hyvää mäskiä, joista voi keittää mm. puuroa talven mittaan. 

Tähän mennessä olen keitellyt lähinnä mehuja viinimarjoista ja karviaisista toista sataa pullollista. 

Hilloja olen säilönyt jo luumuista ja omenoista muutaman maijallisen. Omenoita vielä riittää ja Sinikka-luumuja sekä kriikunoita, kun vain olisi aikaa niiden säilömiseen. Toivottavasti omenat jaksavat odottaa tämän kuukauden lopulle, luumut ja kriikunat taitaa olla pakko käsitellä tällä viikolla. Onneksi kurpitsat ja japaninruusukvittenit  voivat odottaa pitempään. Talviomenat pitäisi kyllä saada pian säilöön viileään.

Ei kommentteja: