Sivun näyttöjä yhteensä

15.4.2023

Kurkistus mökille


Oli työpäivä. Aurinkoinen keväinen huhtikuinen lauantaipäivä. Oli hautaansiunaaminen ja muistotilaisuus. Joskus on niin, että ei ole tarpeeksi kantajia. Niinpä hautaustoimisto tuo arkun valmiiksi kirkkoon ja arkku jää paikoilleen, kun siunausväki lähtee muistotilaisuuteen. Vasta sen jälkeen hautaustoimisto vie arkun pois. Viime aikoina on käynyt vieläpä niin, että arkku on viety takaisin seurakunnan kylmiöön, koska krematorioissa ei ole ollut säilytystiloja tarpeeksi.

 Muistotilaisuuden jälkeen lähdin pistäytymään mökillä. Postilaatikko oli täynnä ilmaisjakelulehtiä. Uusimman lehden tutkin kirkollisten ilmoituksien ja paikallisuutisten vuoksi. Lehdet toin mökille sytykkeiksi. Kaminaan laitoinkin heti tulen. Ulkona ja sisällä oli yhtä lämmintä: kahdeksan astetta iltapäivällä.

Järvi oli vielä jäässä. Rannassa oli hieman sulaa. Ripottelin pari ämpärillistä hiekkaa laiturin ympärille, jottei kävisi kuten viime keväänä, jolloin jäät liikuttelivat laituria. Hiekka sulattaa auringonpaisteessa jäät laiturin ympäriltä. Lunta oli tontilla vielä varjopaikoissa. Haravoimaan olisi päässyt, jos olisi ollut aikaa enemmän käytettävissä.

Ehdin kuitenkin heitellä hedelmäpuiden ja marjapensaiden juurille kevätlannoitetta sekä kalkkia, koska on odotettavissa sateita. Näin lannoitteet pääsisivät auttamaan uutta kasvua nopeammin.

Kotimatkalla käväisin vielä tutkimassa mehiläispesät. Lentoa oli. Pitääpä käydä pohjat vaihtamassa näihinkin pesiin.


2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Ihania kevättouhuja.

pappilanmummo kirjoitti...

Ja niitä riittää!