Sivun näyttöjä yhteensä

7.4.2023

Taivaansini

 Neuloin Marttojen parhaat villasukat kirjasta Pirjo Liukkosen suunnittelemat sukat, joiden resorin hän oli oppinut äidiltään. Resori ja terän kuvio oli helppoa neuloa. 

Resoria oli aluksi 48 silmukalla 3,5 puikoilla kaksi oikein kaksi nurin 7 kerrosta. Sitten alkoi pitsineulos, jossa ensimmäisellä kerroksella vuorottelivat langankierto ja kaksi yhteen. Toinen kerros oli pelkkää oikeaa. Näitä kahta kerrosta toistettiin kuusitoista kertaa. ( olisi pitänyt jättää yksi pois, niin lanka olisi riittänyt!)
Sitten oli jälleen resoria 12 kerrosta, kantapää ja terä, jossa leveä nauhakavennus. Terän kuvio toistui joka neljäs kerros. 
Hassun näköiset, löysät, mutta sopivat housujen lahkeiden päälle eivätkä purista leveämpääkään  jalkaan. Harmi vain, että toisen kärkeen jouduin etsimään kahta lähes samanväristä pätkää jämäkorista, kun lanka loppui kesken täydestä kerästä. Sukat painavat 97 grammaa.


2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hauskan näköiset ja varmaan toimivat hyvin juuri lahkeiden päällä. Värinvaihtoa ei kyllä ainakaan kuvasta huomaa ollenkaan.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Harmitti oma tyhmyyteni, kun en punninnut kerää ennen neulomaan alkamista. Tosin en kai sittenkään olisi muutoin toiminut...