Sivun näyttöjä yhteensä

27.10.2023

Lapaset serkuksille

 Neuloin kahdet lapaset samalla mallilla eli intialaisella peukalolla. Yllättävästi toinen lanka olikin paksumpi kuin toinen, vaikka oletin molempien olevan samaa Nallea. Ilmeisesti toinen oli kuitenkin Venlaa, koska pinkit lapaset painoivat vain 24 grammaa ja raidalliset, joissa samaa pinkkiä oli raitoina, 32 grammaa. Huomasin jo neuloessani pinkkejä lapasia, että jälki oli harvempaa kuin edellisissä. Kun olin ne aloittanut, niin päätin kuitenkin neuloa valmiiksi. 

Intialainen peukalo-malli on suosikkini. Se on helppo neuloa ja sopii hyvin myös käteen. Näissä lapasissa oli 36 silmukkaa. Sinisessä varressa oli kaksi oikein, kaksi nurin, pinkissä valepalmikkoa neljällä silmukalla ja langankierto takaa neulottuna. Varsi oli kummassakin 30 kerrosta, sitten peukalon alkuun 4, 14, 9 ja 9 silmukkaa puikollaan. Tuohon, missä puikolla oli neljä silmukkaa, lisättiin joka kerros yksi silmukka, kunnes puikolla oli 18 silmukkaa. Ne jaettiin kahdelle puikolle ja puikolla, missä 14 silmukkaa, otettiin ne langalle peukaloa varten. Peukalossa oli 16 silmukkaa sitä neuloessa.

3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Minun pitää vielä harjoitella intialaista peukaloa. Muutama yritys on ollut, mutta tulos ei ole vielä aivan priimaa ollut.

Sude kirjoitti...

Intialainen peukalo on minunkin suosikkini. Helppo tehdä ja istuu nätisti käteen.

Iso Gnu kirjoitti...

Olen samaa mieltä, että intialianen peukalo istuu hyvin käteen. Olen miltei sitä yksinomaan neulonut viime aikoina.