Sivun näyttöjä yhteensä

3.6.2025

Orvokinpäivää

Meillä juhlitaan aina Orvokinpäivää. Kesä alkaa tästä. 
Pitkästä aikaa taiteilin täytekakun kananmunapohjalla. Pohjassa oli 4 kananmunaa, desi sokeria, 1,5 dl perunajaujoja ja 2 tl leivinjauhetta. Paistoin noin 10 minuuttia 200 asteessa leivinpaperisella  uunipellillä levynä. 

Jaoin levyn neljään osaan. Kostutin levyt maidolla, jossa oli vanilliinisokeria seassa. Väleihin laitoin itsetehtyä puolukkahyytelöä ja kermamascapononevanilliinisokeriseosta. Pinnalle samaa seosta ja koristeiksi orvokkeja. 

Nastolan viiri liehuu ainakin alkukesän kodin lipputangossa. Loppukesällä ehkä sukuviiri. 


 

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Orvokit ovat ihania ja niin näyttää olevan Orvokkikakkukin.

Jaana kirjoitti...

Ihanat orvokit! Minä teen mökillä täytekakun aina kääretorttupohjasta. Saa helposti muotoiltua kakkuvadin kokoon ja on nopea tehdä. Kauniit koristeet sinulla oli kakussa!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista, raikasta, kesäistä, niin orvokit , kakku kuin ulkokuvakin.
Sinivalkoista Suomen suvea.