Tänään illalla teimme sipulipikkelsiä. Kilon verran punasipulia leikeltiin ohuiksi puolitetuiksi viipaleiksi. Liemeen tuli 2 dl punaviinietikkaa, yli desi hunajaa, 1 teelusikallinen suolaa, 2 dl rypsiöljyä , jotka kiehautin ja lisäsin ruokalusikallisen sitruunamehua sekä sipulit noin kymmeneksi minuutiksi marinoitumaan. Seos siirrettiin jäähtymään. Kun seos oli jäähtynyt purkitimme sen kolmeen lasipurkkiin ja purkit vietiin viileään. Parin päivän kuluttua pääsee maistiaisille.
Aamupäivällä kävimme pesillä ja mökillä. Pesille laitettiin punkkitorjunnaksi tymolia. Mökillä tutkittiin pihapiiri ja otin järvestä jo pois lämpömittarin (neljä astetta oli vesi). Peitetiin myös kasvihuone pressulla, jotta mahdolliset lumet valuisivat maahan.
Kotimatkalla näimme sateenkaaren.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti