Sivun näyttöjä yhteensä

19.6.2013

Mummon mutakakku (laktoositon ja munaton)

Hääpäivän kunniaksi innostuin leipomaan. Leivoin tietysti pullia ja sämpylöitä, mutta juhlaa varten myös kakun. En ollut tällaista tehnyt aikaisemmin, joten kokeilu tämä on. Mielestäni tästä tuli ihan hyvännäköinen kokeiluksi!
  photo 2013-06-19190613011640x566_zpsce4acb48.jpg
Kakku on laktoositon ja munaton. Pohjaan laitoin 3,5 desiä vehnäjauhoja, 2 desiä sokeria, 3/4 desiä tummaa kaakaojauhetta, 1 teelusikallisen leivinjauhetta ja soodaa samoin, 3 tl vaniljasokeria. Sokerin ja 75 grammaa laktoositonta margariinia hieroin vaahdoksi, lisäsin kuivat aineet ja 3 ruokalusikallista sitruunamehua. Kiehautin 2,5 desiä vettä ja kaadoin sen kulhoon ja sekoitin kaikki aineet. Laitoin taikinan rengasvuokaan, jonka pohjan olin päällystänyt leivinpaperilla. 

Paistoin leipomusta 175 asteessa yli puoli tuntia, kunnes se vaikutti kypsältä, mutta ei kovalta. Otin sen pois vuoasta kippaamalla lautaselle nurinpäin ja laitoin kylmään.
Parin tunnin kuluttua (kun olin tehnyt välillä muita leipomuksia) murskasin kulhoon parisataa grammaa tummaa laktoositonta suklaata, kiehautin 25 grammaa laktoositonta margariinia ja vähän yli desin laktoositonta kermaa ja kaadoin ne suklaan päälle. Lisäsin hieman vaniljasokeria ja sekoittelin ainekset tasaiseksi (?) ja lirutin seoksen kakun päälle. Kuorrutus valui hyvin eikä tarvinnut tehdä mitään sen tasoittamiseksi - ehkä se oli liian löysääkin... Kakun keskelle laitoin pienen muovisen putkenpätkän, johon sijoitin tarjoiltaessa muutaman pienen orvokin.
Laitoin kakun kuorrutuksenkin jääkaappiin jäähtymään.
Kostea tuosta kakun sisustasta tuli - sopiva. Kuorrutusta varten olisi ollut hyvä murentaa suklaa hieman tasaisemmaksi... mutta eihän se makuun vaikuttanut.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta.
Kyllä tuolla pahimman makean nälän haihduttaa :)

pappilanmummo kirjoitti...

Makeaa on mahan täydeltä.