Sivun näyttöjä yhteensä

17.12.2016

Jälleen juhlintaa

Eilen tein ison kattilallisen riisipuuroa alkuun tätä päivää varten tai oikeastaan kaksi kattilallista. Kilo riisiä on sopivasti kolmellekymmenelle hengelle, opastivat työpaikan emännät. Niinpä hauduttelin jo eilisillan (koska oli töissä tänään aamupäivän ja vielä päivälläkin) puuroa vähän väliä sitä sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Tänään iltapäivällä, kun ensimmäiset vieraat saapuivat, ensimmäinen heistä pääsi lastan varteen sekoittelemaan puuroa, jotta saimme sen kuumaksi polttamatta sitä pohjaan.

Joulujuhlan viettoa oli meillä kotona ison kansainvälisen joukon kanssa. Nyyttikestit. Joka perhe toi jotain. Tarjolla oli pikkupiiraita, joulutorttuja, glögiä, pipareita, omenapiirakkaa, baklavaa (lähi-idästä kotoisin oleva rapea ja erittäin makea leivonnainen. Se koostuu filotaikinasta, pähkinöistä ja siirapista tai hunajasta), naan-leipää ja isoniso pellillinen monenlaisia hedelmiä ja riisipuuron kera myös sekahedelmäsoppaa, teetä ja kahvia.
Yhdessä tehden valmistui glögikin. Samalle hellalle mahtuivat isot kattilat niin puuroa kuin gögiäkin varten.
Emäntä pääsi vähällä, kun toimeliaat apulaiset touhusivat. Etsin jo eilen valmiiksi tarpeellisen määrän mukeja ja lautasia ja lusikoita. Töistä tullessa kipaisin vielä kaupassa hakemassa jouluisia servettejä.


Kun porukat saapuivat kummeineen, lauloimme joululauluja suomeksi, kerrottiin  jouluevankeliumi jakeittain kolmella kielellä ja samoin puhe tulkattiin.
Välillä söimme ja nautimme pöydän antimista.
Lapset touhusivat osin omiaan, osin yhdessä kanssamme. 


3 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Varmaan oli hieno tapahtuma. Huh, puuroa kolmellekymmenelle hengelle!

iso gnu kirjoitti...

Hieno juhla! Meidän joulussa on 14 henkeä -8 aikuista ja 6 lasta. Puoli kiloa riisiä puuroon?

pappilanmummo kirjoitti...

Iso gnu: Luulisin sen riittävän, jos eivät syö kovin isoja annoksia. Väskynäsopan kanssa vai kanelin ja sokerin?
Tuulento: Onnistui tuo puuro hyvin, kun sitä pitkään keiteltiin.