FB:ssä kiertää arkikuvahaaste. Joka päivä viikon ajan pitää postata kuva omasta arjesta eikä saa olla ihmisiä eikä rakennuksia.
Tein juuri pataleipätaikinan nousemaan huomisiltaan asti, jolloin sen paistan. Leivon aina kaksi leipää kerrallaan, koska minulla on nyt kaksi pataakin. Samalla uunin lämmityksellä nuo tulevat ja parin päivän sisällä niistä ei ole meidän huushollista enää murustakaan jäljellä.
Yhteen leipään laitan noin 1,5 teelusikallista suolaa, knaftin teelusikallisen kuivahiivaa, jauhoja noin 8 desilitraa. Tuossa kahdessa desissä on tällä kerralla desi vehnäleseitä, kaksi desiä ja risat karuhiutaleita eli ruis-kaurahiutaleita, loput vehnäjauhoja. Lisäksi on kuivattua nokkosta reilu ropaus.
Paistan leivät padassa huomisiltana 250 asteessa puoli tuntia kannen alla ja vielä vartin ilman kantta.
2 kommenttia:
Kokeilemisen arvoinen asia. Enpä ole ymmärtänyt että padassakin voi leipää paistella.
Sinikka: Näissä padoissa tuli maukasta rapeskuorista leipää.
Lähetä kommentti