Sivun näyttöjä yhteensä

1.1.2018

Vuodenvaihdetta

Anna oi Jeesus rauha ja menestys. Näinhän on aina almanakan alussakin vuoden alussa. Uuden vuoden alkaessa saa jättää vanhan taakse ja aloittaa alkavan vuoden puhtaalta pöydältä, mikä kuvastaa myös anteeksiantamuksen periaatetta.Anteeksi saatu on jätetty taakse ja unohdettu. Uudenvuodenpäivä on Jeesuksen nimenantopäivä (Almanakassa ei ole kenenkään nimipäivä niin joulupäivänä kuin uudenvuodenpäivänäkään.) Juutalaisen tavan mukaan nimi tuli antaa kahdeksan päivän kuluttua syntymästä. Jeesuksen nimi tarkoittaa heprean kielellä pelastusta. Jeesus on Pelastaja, Vapahtaja.

  
Viime yönä/eilen illalla oli tässä naapurustossa varsinainen ilotulitus useamman tunnin ajan. Joka puolella tuli komeaa ja vielä komeampaa katseltavaa ja rahaa paloi... Se hyöty tässä on, ettei itse tarvitse hankkia ilotulitteita tai sytytellä niitä, kun siellä täällä noita näkyy - eipä tarvitse lähteä kaupunkiin katselemaan - varmaan yhtä hienoja oli täällä. Eipä tarvinnut ulkona kärvistellä! Koira vain ei oikein tykännyt välähdyksistä, joten se pääsi yökylään hieman sivummalle. 
Toki muutaman pienehkön oli vävy hankkinut, jotta lapsenlapsien kanssa pääsi omalla pihalla niitä paukuttelemaan.
Jouluksi sain valmiiksi joulukalenterisukat itselleni Taimitarhan Niina Laitisen  ohjeistamana - toki soveltaen. Kun yksi lapsenlapsista näitä sukkia tänään sovitti, niin nuo - vielä hieman liian isot - lähtivätkin hänelle unisukiksi. Eipä tässä taida muu auttaa, kun alkaa neuloa uudelleen itselleni samaa mallia tai osallistua vastaavanlaiseen neulejuttuun, jossa päivittäin tulee uusi pätkä neulottavaksi. Tuo oli mukava tapa neuloa ja saada samalla sukkapari valmiiksi yhtäaikaa.

Toki olen taas myös lähtenyt parinkymmenen neuleen (= sukkia ja lapasia lähinnä neulon) haasteeseen (Löysäpipoisten Jyjy 2018),  mutta aikaakin on reilusti: juhannukseen asti.
Jouluaattona ja vielä tänäänkin olin töissä. Jouluaattona oli pari jouluhartautta (= sovellettu sanajumalanpalvelus) ja  tänään vietimme messua. Näissä tilaisuuksissa tapasin muutamia entisiä omalta kotikylältä lähteneitä koulutovereita ja muita tuttuja mm. viime talvisesta kirjoittajaryhmästä.
Joulun tienoissa on käynyt lapsenlapsia piristämässä meitä vanhoja. Mies on avannut jo hiihtokautensa. Minä olen pääasiassa viettänyt kotosalla aikaa, mutta tänään pistäydyin messun jälkeen ystävän luona joulukuusta katsomassa. Tosin hän oli juuri riisunut kuusensa, mutta näin tuon puun pihalla. Jouluista oli vielä tuossa kodissa: tonttuovikin oli  ja tonttuja lyhdyssäkin ja tikkailla kiipeilemässä. Hän oli askarrellut noita tonttuja kasapäin. Seimi kertoi joulun sanomaa.

Lukuhaastekin on luettu, mutta yhteispostaaminen vielä on keskeneräinen. Lista pitää vielä tehdä luetuista ja mihin kohtiin ne tuossa haasteessa osuvat.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Nuo sukat ovat N I I N hienot!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Niin minunkin mielestäni! Oli saavutus, että sain ne neulottua.