Sivun näyttöjä yhteensä

23.3.2019

Puunkaatoa

Torstain vietimme mökillä. Oli mukava ilma. Jäällä oli pari pilkkijää. Lunta oli tontilla vielä reilusti.

Meillä oli pohdinnassa jo etukäteen, mitkä puut kaadamme mökkitontilta tänä keväänä. Merkkasimme punaisella nauhalla nuo kaadettavat. Yhden mies kaatoi jo heti ja pilkkoi sen rungon sopivanmittaisiksi pölleiksi. Kannoin risut kasaan ja poltin ne nuotiossa. Koivusta ei tullut niin kovin paljoa poltettavaa kuin olisi tullut vaikkapa kuusesta.

Loput kaadettavat puut ovat niin lähellä sähkölinjaa, ettemme kaada niitä ilman sähköyhtiön apua. Kun sähköyhtiöstä tulee puunkaataja, se maksaa, mutta jos sama ihminen tulee antamaan muuten apua ja itse kaadamme, niin meille se ei erikseen maksa mitään.

Oli mukava ulkoilupäivä, kuten oli viime maanantainakin, kun olimme urheiluseuramme senioreiden kanssa hiihtopäivää viettämässä makkaranpaiston ja mehuttelun kera. Hiihtämiset tosin jäivät aika vähiin monilta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi ettette päässeet kaatamaan puita vielä. Meillä homma onneksi onnistui helposti kun ei ollut sähkölinjoja tiellä ja eikä muutakaan varottavaa edessä. Ammattimainen moottorisaha jouduttiin kuitenkin vuokraamaan, oma vanha saha oli sen verran huonossa kunnossa. Nyt on puut kaadettu ja polttopuiksi isketty.

Bea kirjoitti...

Tuumittiin myös kaataa muutama viottunut puu mökiltä. Odotellaan rauhassa kevääseen vielä. Polttopuiksi suurin osa meilläkin menisi. Mitenköhän osan puusta saisi tehtyä hakkeeksi.

Tuula kirjoitti...

Mekin kaadoimme muutamia puita viime kesänä tontiltamme. Kantojyrsijöillä otettiin kannot pois. Tuohan on hyvä, että jos henkilö sähköyhtiöstä tulee antamaan apua se ei maksa erikseen.

Sari kirjoitti...

Meilläkin on edessä puunkaato tulevana kesänä täällä Hyvinkäällä. Kyseessä on iso kokoinen kuusi, joten saadaan varmaan ihan kivasti polttopuuta. Kivan näköinen muuten tuo teidän mökkitontti!

Tiina kirjoitti...

Meillä oli sama urakka viime keväänä Turussa. Sähkölinjat menivät läheltä ja muutama puu oli myös rantaviivasta kaadettava. Osaa puista hoidettiin myös katkomalla vanhoja oksia. Enpä tiennyt, että kaatamisen saa myös hoitaa itse jos ammattilainen on vain auttamassa. En kuitenkaan olisi uskaltanut itse kokeilla puunkaatoa!