Sivun näyttöjä yhteensä

14.6.2019

Metsämansikoita

Kesän ensimmäiset metsämansikat löysin mökkitien viereltä.
Lähdin poimimaan kukkia maljakoihin tien vieriltä. Löysin päivänkakkaroita, sinikelloja, harakankelloja, hiirenvirnaa, poimulehteä...
Vanamot kukkivat  ja tuoksuvat mökin pihassakin. 
Leivoin lättäleipää eli naanleipää, jota syötiin tänään bataattikeiton kera. Leipätaikinaan laitoin yksitoista desiä vehnäjauhoja, ruokalusikallisen leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista suolaa. Sekoitin nämä ja lisäsin puoli litraa laktoositonta maustamatonta jogurttia. Sekoitin kaikki ja alustin taikinaa kimmoisaksi  kymmenkunta minuuttia käsin. Jaoin taikinan kahdeksaan osaan, jotka pyöritin palloiksi. Kuumensin paistinpannun ja kaulin pallon litteäksi pyöreäksi lätyksi ja laitoin kuivalle kuumalle (4 sähköhellallan asteikolla) pannulle kahdeksi minuutiksi paistumaan, sitten käänsin lätyn ja paistoin toiset kaksi minuuttia. Aina leivän paistuessa kaulitsin seuraavan. Mikä tuoksu!

Tein myös bataattikeiton. Kuorin ja pilkoin kaksi bataattia sekä kolme isohkoa perunaa, kolme valkosipulinkynttä ja yhden ison sipulin. Lisäsin kattilaan kaksi kasvisliemikuutiota ja vettä niin paljon että kasvikset peittyivät. Kun kasvikset olivat kypsyneet, hienonsin ne sauvasekoittimella, kaadoin purkin laktoositonta ruokakermaa kattilaan ja lisäsin hieman suolaa ja mustapippuria ja vettä, jotta sain sopivan paksuisen sopan. Sopan pinnalle hienonsin reilusti ruohosipulia. 

Tänään oli ystävän kanssa mökkipäivä saunomisineen ja uimisineen. Eikä satanut. Viileähkö päivä ei haitannut yhteistä iloa. 

Ei kommentteja: