Sivun näyttöjä yhteensä

1.6.2019

Kesäkuun ensimmäinen

Aurinko paistaa. Tuulee reippaasti. Kesä. Mökillä on mukavaa olla ulkona touhuamassa. Jotenkin on vain niin, että mökillä olen ulkona hyvin paljon, kotona luuhaan sisällä.

Eilen hankin akkukäyttöisen trimmerin, jolla mökkipihan nurmikon ajoin. Pihalla on paljon kiviä ja se on hyvin epätasainen muutenkin, joten tavallisella ruohonleikkurilla tuo pieni pläntti on hankalaa ajella. Aikaisemmin minulla oli pienempi trimmeri, joka oli lyhyt ja sai olla selkä kumarassa sen kanssa. Samoin leikkuuleveys oli siinä johdollisessa pienempi.

Lupiinit kukkivat jo teiden varsilla. Niinpä toin jälleen kimpun lasipurkkiin laiturillekin, jossa jo toukokuussa oli piristyksenä syreeninkukat.

Saunan edustalla on sopiva paikka kukkapylväälle, koivun pitkälle kannolle, jolla vuosittain on jokin amppelikukka. Tänä vuonna siinä aloittelee kasvuaan purkissa lumihiutale, nukenkauluksen ja amppelirusokin kera.

Kuivasin taas nokkosia kasvikuivurilla. Hienonsin ne ja purkitin lasipurkkiin, jonka laitoin kaappiin valolta suojaan. Lipstikkaakin kuivattu ensimmäinen erä.

Pitsisukka valmistui jälleen samalla mallilla kuin edellinen eli helppo pitsisukka - mallilla, joka löytyy myös omasta postauksesta 21.5.2019.
Tässä malli:
Väri on kyllä vaaleampi kuin kuvassa. Vaalean lilasta Nallesta neulottu kolmosen puikoilla 56 silmukalla. Mallikuviota on 8 varressa ja 11 terässä. Sukat painavat grammaa.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Voi meitä onnellisia Suomen kesässä! Valoa ja luonnon kauneutta...

Pappilamummo kirjoitti...

Ja kun pääsemme myös kaupungista maalle siitä nauttimaan.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kaunista.
Kun on värisilmää, neule ja pihakin ovat synkassa :)
Mukavaa kesäkuuta!