Sivun näyttöjä yhteensä

3.9.2019

Olemmeko sukua?

Olemmeko sukua? Mma Ramotswe tutkii on Alexander McCall Smithin 18. suomennettu Mma Ramotswe -sarjan teos (Otava 2019, alkuperäinen julkaistu 2017).

Mma Ramotswella on tutkittavanaan työpaikastaan erotetun naisen asia. Saman jutun yhteydessä ilmaantuu lehtileike, jossa on kuva naisesta, jolla on sama sukunimi kuin Mma Ramotswella. Löytyy yllättävä sukulainen, joka paljastuu mukavaksi toisen naisen kanssa eläväksi sairaanhoitajaksi.

Monet tapahtumat tuovat väriä Mman päiviin, murheen sävyjäkin. Ja se on tärkeää, että hänellä on hyvä puoliso, mies joka haluaa auttaa ja olla tukena.
Yhdessä he keskustelevat ja pohtivat vaikeitakin asioita.

Mies, J. L. B. Matekoni pudisti päätään ja kertoi, kun hän oli auton alla ja yritti saada selville, mikä osa oli mitäkin. "Ennen vanhaan sitä vain meni auton alle ja..."
Niin, vastasi Mma Ramotswe. Silloin se oli yksinkertaisempaa. Kaikki oli yksinkertaisempaa ennen vanhaan, hän ajatteli - eivät pelkästään autot, vaan ihmiset ja koko maailma. Ihmiset tiesivät, kuinka toimia, koska heitä ohjasivat vanhat botswanalaiset käyttäytymissäännöt, jotka eivät koskaan pettäneet. Silloin kunnioitettiin vanhempia ihmisiä, seisottiin ystävien ja perheenjäsenten rinnalla, jaettiin kaikki asiat sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa.

Nämä Mma Ramotswe -dekkarit ovat mukavia hyväntuulisia luettavia, eivät jää vaivaamaan, vaan haluan lukea ne yleensä yhdellä istumalla. Kirjat antavat usein kyllä ajattelemisen aihetta ja hyviä ohjeita elämään.


Tämä kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin
 2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä
11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa
18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja

2 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kuulostaa sellaiselta dekkarilta, jonka minäkin haluan lukea, vaikkei dekkarit olekaan se ykkösjuttuni.
Kiitos esittelystä!

pappilanmummo kirjoitti...

KIrsti K: Tykkäsin, vaikka en yleensä tykkää dekkareista. Yllätyin aikanaan, kun nämä kirjat olivat dekkarihyllyssä.