Sivun näyttöjä yhteensä

26.11.2019

Löytöretkellä

Elämä on koko ajan, alusta loppuun saakka tiedon ja kokemusten keräämistä. - - -On mahdotonta kuvailla kaikkia löytöjään, Siitä koituisi niin paljon työtä, että löytöretkeily saattaisi päättyä väsymykseen ja turhautumiseen. Olennaista on suostuminen etsimään jatkuvasti. 

Luin Erkki Helmisen kirjan Löytöretkellä ( Suomen Lähetysseura 2017). Kirjassa on lyhyitä kirjoituksia Elämän löytöretkestä, jaoteltuina ryhmiin otsikoilla Löytöretkellä, Uskonelämä, Yhteiselämä ja Lähetys löytöretkenä. Mielenkiintoisia huumorinkin sävyttämiä juttuja ja tärkeää sanottavaa, jossa kulkee mukana lainauksia Siionin virsistä ja Raamatusta. Helminen kirjoitaa helmiä!

Helminen on kokenut olevansa koko elämänsä eräänlaisella löytöretkellä. Muutamista näistä löydöistä hän kertoilee kirjassaan kuten Huumori, uskon sukulainen, Älä usko kaikkea, Mukavuusalue, Jakamisen onni.

Erkki Helminen oli Lähetysseuran työntekijänä niin kotimaassa kuin työalalla Senegalissa yhteensä kolmisenkymmentä vuotta. Nämä vuodet ovat tuoneet näköalaa monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Elämää voi verrata opintomatkaan. Se alkaa lapsen kyselyvaiheesta tai jo sitä ennen, kun hän alkaa uteliain silmin seurata tapahtumia ja ihmisiä ympärillään.  Opinnot jatkuvat eri elämänvaiheissa ja tarjoavat niin paljon uutta, että aina ei tahdo perässäpysyä. Irlantilainen viisaus sanoo, että ihmisen on itse hoidettava kasvamisensa, oli iosisä kuinka pitkä tahansa.

Tämä kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt
18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
37. Pienkustantamon julkaisu
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua

Ei kommentteja: