Sivun näyttöjä yhteensä

11.11.2019

Polvisukka Soulmates-mallilla

Soulmates on Niina Laitisen neulemalli. Olen jo neulonut muutamat sukat tällä mallilla, mutta en aikaisemmin polvisukkina. Nämä ovat 38-numeroiseen jalkaan sopivat.
13-vuotias lapsenlapsi saa nämä Joululahjaksi.  Sukat painavat 140 grammaa. Ne on neulottu pinkistä 7veljeksestä 3,5 koivupuikoilla. Silmukoita oli 48 koko varren mittaan. Terässä Pohja osassa 11 silmukkaa puikollaan.
Kuvio on mukavaa neulottavaa. 10 kerrosta tuo mallikuvio. Joka kymmenes kerros siirrän silmukoita, niin että kolmospuikolle jää aluksi vain 8 silmukkaa. On paljon helpompi neuloa, kun kavennus on aina puikon alussa. 

2 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Ihanat sukat. Huh, minä en ihan heti uskalla noihin pakmikoihin ryhtyä, kun yhdellä yrityksellä tuli tylsän kireää. Panen kuitenkin korvan taakse tuon Soulmates-ohjeen; löytyy muistaakseni Niin Laitisen kirjasta ja on tosi kaunis malli ja kun vielä sanot, että ei ollut hankala toteuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat sukat, olet nopea ja ahkera neuloja. Niina Laitisen ohjeet ovat niin selkeitä ja toteuttamiskelpoisia, ja kuitenkin näyttäviä, ja minusta on parasta, että ne ovat usein suunniteltu tavallisista kaupoista saataville langoille. T: Saukkis