Sivun näyttöjä yhteensä

15.8.2020

Omenakaurapaistos ja KAL

Omenat tippuvat puista mökilläkin. Isoin omenapuu, jossa Pekka-omena mätänee ja muumioituu, tiputtelee omenoitaan maahan jatkuvasti. Pirjakin on tiputtanut kahta lukuunottamatta kaikki täällä (samoin kotona lähes kaikki ovat jo Pirjasta pudonneet maahan). Vuokko on matoinen ja puussa on enää myös parikolme jäljellä. 

Pudokkaista tein paistoksen tänään. Silppusin kaikki pudonneet palasiksi lasivuokaan ja päälle sirottelin kaura-voi-hunajaseoksen. Paistoin 200 asteessa niin kauan, kunnes tuli hyvä tuoksu nenään ja päällinen alkoi ruskistua ja omenat pehmetä. 

Olen selaillut sukkamalleja ja löysin mukavan joukkoneulonnan. Tuo Sillä silmukan Pikkuinen pitsisukka KAL on jo ohi, mutta ohjeet olivat jäljellä Merja Ojanperän tiedostoissa. Neuloin  neuleen ensimmäisen osan tänään. Tosin vain yhden sukan ehdin aloittaa. Neuleseen tein muutoksen. Neulon Nallesta ja siksi lisäsin neuleeseen neljä silmukkaa.

Mökin pihasta olen poiminut edelleen mustikoita pakastimeen. Tänään jopa käsin muutaman litran keräilin. Ja vielä niitä mustikoita tontilla riittää.

Sain eilen pikkuserkultani muutaman luumupuun alun: keltaista isokokoista luumua. Kaivoin tuoksuvatukan juuria pois ja tein tilaa taimelle. Olipa urakkaa tuon tuoksuvatukan hävittämisyrityksessä siitä kohdin. Iso kuoppa luumupuuta varten, jonne lantaa, kalkkia ja multaa ja lopuksi vielä saunan kiukaan tuhkat. Tuhkaa nuo luumut tarvitsevat! Toiseen paikkaan kaivoin kiven juurelle paikan toiselle luumunalulle. Loput vien kotipuutarhaan.
Hämähäkit kukkivat parhaillaan. 

Järven vesi on vielä 20-asteista. Uimassa on mukava käydä. Lämmin päivä muutenkin on ollut. Kuivaa on ja kastella on pitänyt etenkin kurpitsat. Onneksi on pumppu, jolla saa järvestä veden tänne mäen päälle, ettei tarvitse enää kantaa ämpäreissä mäkeä ylös.

Löysäpipoisten KyJy 2020 haaste:
1. Mukaillut Jonminit Seiskaveikasta. Aloitettu 25.6. Valmiit 28.6. Paino 73 grammaa.
2. Jonminit Seiskaveikasta. Aloitettu 30.6. Valmiit 2.7. Paino 71 grammaa.
3. Jonminit Seiskaveikan jämistä. Aloitettu 2.7. Valmiit 4.7. Paino 80 grammaa.
4. Jämälankasukat vihreistä Seiskaveikoista. Aloitettu 8.7. Valmiit 11.7. Paino 92 grammaa.
5. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 20.7. Valmiit 5.8. Paino 74 grammaa.
6. Lyhytvartiset sukat seiskaveikasta. Aloitettu 22.7. Valmiit. Paino grammaa
7. Pikkuiset pitsisukat KAL Nallesta. Aloitettu 15.8. Valmiit. Paino grammaa.

 

1 kommentti:

aimarii kirjoitti...

Kun minulla ei omenoita ole, niin olen tehnyt vastaavanlaisen paistoksen mustikoista, joita vuuan pohjalle ja muroseos päälle ja uuniin puoleksi tunniksi.