Sivun näyttöjä yhteensä

4.8.2020

Laiskan emännän sämpylät

Mökillä on mukava leipoa. Vuosiin en ole tainnut tehdä näitä lusikkasämpylöitä eli kuten mieheni nimittää niitä: laiskan emännän sämpylöitä.


Kulhoon kasasin tarvittavat ainekset: noin teelusikallinen suolaa, pussillinen kuivahiivaa, ropaus tyrnijauhetta, ripaus valkosipulijauhetta, kourallinen auringonkukan siemeniä, toinen kourallinen seesaminsiemeniä, noin kahdeksan desiä vehnäjauhoja, hieman juoksevaa hunajaa ja loraus öljyä. Lämmintä vettä niin paljon että lusikalla sekoittaen sai hyvän löysähkön taikinan.

Nostatin taikinan ja kahden lusikan avulla muodostin kokkareita kahdelle pellille. Nostatin ja paistoin 225 asteessa noin 11 minuuttia.

Tuli pehmeitä, mielestäni maukkaita sämpylöitä, vaikka ei näöltään niin kaksisia.
Tällainen on sopivaa mökkihommaa marjastuksen jälkeen, kun sataa ripsotteli pitkin iltaa.

Pilvipoutaisena päivänä vietin kolme ja puoli tuntia mustikkareissulla ja pari ämpärillistä sain kokoon mustikoita ja litran verran kantarelleja. Hyttysiä ja paarmoja pyöri ympärilläni.  Pilvipoutainen, tuulinen sää on paras marjastamisilma - ei ole liian kuumaa. Tänään ei tuullut lainkaan, siksi nuo ötökät lähestyivät innokkaasti.

Tänä vuonna mustikoita löytyy todella paljon. Jopa ehdin putsata lähes pesuvadillisen - loput jäivät seuraavaan päivään, kun alkoi pisarrella. No, eipä tarvinnut kastella mökkipuutarhan kasvejakaan, kosteutta riittää.



1 kommentti:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Minun unelmani on oppia leipomaan sämpylöitä. Muutaman yrityksen olen joskus tehnyt. Tuo ohje tuntuu helpolta. Ehkä yritän vielä...