Sivun näyttöjä yhteensä

30.8.2020

Elokuun viimeinen viikonloppu

Mökillä on ollut mukavaa kesänviettoa. Hedelmät kypsyvät. Kaikista kolmesta omenapuusta on sato koottu: yhteensä ei kovin montaa omenaa saatu. Toki isoimmasta tein yhden annoksen hilloa (ennen kuin kaikki omenat ehtivät muumioitua ja muista pienemmistä puista saimme syödä maistiaiset - kummastakin tuli lopulta vain viisi omenaa. Luumut kypsyvät parhaillaan. Monena päivänä olen saanut niitä nauttia isoimmista luumupuista. Kaikki eivät ole vielä kypsiäkään.

Yksi luumupuu on osoittautunut kriikunapuuksi, ainakin luulen niin, koska nuo hedelmät eivät ole vielä kypsyneet ja ovat pieniä, tummia.

Nyt venetsilaisten aikaan nautimme vielä lauantaina lämmöstä marja-ja sienireissuilla ja illalla saunoen. 


Satoa on metsästä löytynyt yllin kyllin tänäkin vuonna. Metsään jää vielä paljon, mutta pakastimet ovat jo täynnä marjoja, lähinnä mustikkaa. Poimittavia mustikoitakin vielä löytyy ja puolukka alkaa olla parhaimmillaan nyt. Kuivan kauden jälkeen alkaa löytyä uudelleen kantarelleja ja suppiksetkin nostavat päitään - tosin vielä pieninä. 

Kurkut eivät tänä vuonna tuottaneet satoa mökillä kuin vähän. Kurpitsoja on tulossa monta, jos ei hetimiten tule pakkasia, niin ne ehtivät kasvaakin, vaikka alku oli hidasta. 



Kiitollisena näistä luonnontuotteista vietimme Suomen luonnon päivää ja samalla ns. venetsilaisia.

Ei kommentteja: