Sivun näyttöjä yhteensä

1.8.2020

Kirsikkahillo eli hyytelö



Kirsikat kypsyivät ja ne piti jotenkin käyttää muutenkin kuin napostellen. Puolisen ämpärillistä tuli kirsikkapensaasta vielä. Kivien poisto on aina hankalaa, kun ei ole vempelettä, joilla niitä voi poistaa. Niinpä kiehautin kirsikat parissa desissä vettä ja sen jälkeen hieroin siivilässä hedelmälihan irti. Mehu oli irronnut hyvin muutenkin. Mehua kaatelin välillä seoksen päälle ja niin sain parjaiten tuon hedelmälihan pois kattilaan, jossa vielä sauvasekoittimella tasoitin seoksen.
Keitin hillosokeripussin ohjeen mukaan seoksen ja lisäsin vielä punaista Melatinin, jotta sain hyvän hyytelön. Hyytelöä käytetään mm. lusikkaleipien täytteeseen.

Ei kommentteja: