Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2022

Porkkanat itävät

Mökillä ovat kevättyöt jatkuneet. Olen jo istuttanut kukkia laatikoihin. Pelargoniat pääsivät ensimmäisinä. 

Kasvihuoneeseen laitoin istutuslaatikot kuntoon. Istutin myös osan paprikoista ja tomaateista paikoilleen. Jätin sinne myös basilikat. Ensimmäisen yön  ajaksi laitoin harsot istutusten päälle. tänään jo oli yli 30 astetta lämmintä kasvihuoneessa, joten piti avata kattoluukkukin. Kun jouduin lähtemään kotiin, niin jätin luukun auki yöksikin. 

Eilen kokeilin saada lämmitintä toimimaan, mutta eihän tuo suostunut alun jälkeen mihinkään yhteistyötön. Tänään toin sen pois kasvihuoneesta ja ajattelin tuoda kotiin pojan tutkittavaksi. Kokeilin kuitenkin vielä verannan pistorasiasta ja eikös se vain alkanutkin pyörittää lämpöä! Sinne jäi lämmitin mökille kylmiä öitä odottelemaan. 

Kylläpä on ollut urakkaa kitkeä ja kaivaa voikukkia ja joka paikkaan pyrkiviä akileijanalkuja ja muita rikkaruohoja pois.  

Kylvin lokakuun lopulla porkkanoita ja persiljaa. Porkkanat ovat ainakin itäneet lavakauluksessa harson alla. marraskuulla kylvin vielä kaivonrenkaaseen porkkanaa, joka alkaa myös näyttää itämisen merkkejä.

Ei kommentteja: