Sivun näyttöjä yhteensä

25.5.2022

Kasvimailla

Hedelmäpuut ovat alkaneet kukkia. Yllätys oli tämä pieni puu yhtäkkiä täynnä nuppuja ensimmäisen kerran yli kymmenvuotisen kitumisen jälkeen ja nyt vihdoin kukkimassa. Olin luullut tätä luumupuuksi  mutta vaikuttavat kyllä kriikunankukilta nuo kukat. En enää muistanut, minkä puiden alkuja toimme kotoa ja mitä saimme pikkuserkulta.
Mökin puutarhassa kukkivat täysillä parhaillaan myös Olga-päärynä sekä luumupuut ja iso kriikuna. Pepi-päärynän kukat ovat juuri avautumassa. Pikkukriikunoissa on vain muutama kukkasilmu, joten ei taida niihin vielä hedelmiä tulla, nuo aluthan ovat vasta pari vuotta sitten kotoa tuotuja. 
Ahomansikatkin jo kukassa.
Tänään istutin kurpitsantaimia kompostiin. Kastelin letkulla pitkään kompostia sitä ennen. Eilen istutin neljä kesäkurpitsan tainta kaivonrenkaaseen. Nuo kaikki olen peitellyt harson alle. 
Kylvin kurkun siemenet kohopenkkiin, samoin toiseen lehtikaalin siemenet. Ja tietysti peittelin nuo harsolla.
 Perunakin on istutettu. Istutin Annabellaa ja Rosamundaa. Salaatit, tillit ja mangoldit ovat itäneet kuten jo aikaisemmin syksyllä kylvetyt persilja ja porkkana. Sipulikin on istutettu.
Kasvihuoneessa on tämä vuonna tomaattia ja paprikaa ja basilikaa. 
Monivuotisista viinisuolaheinä katosi kokonaan. Normaalisti se on ensimmäisenä antanut satoa. Raparperit ovat vielä pieniä. Mäkimeirami, minttu ja sitruunamelissa sekä lipstikka voivat hyvin kuten ilmasipulitkin. 

3 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Siellähän on monipuolinen sato tulossa. Oman maan sadolla pärjää pitkälle, ei tarvitse kaupasta ostaa.

Puikoillanikin kirjoitti...

Ihanaa kun on kasvimaa. Kivoja hetkiä sen parissa sinulle.

pappilanmummo kirjoitti...

Sude: Yritämme kasvattaa itse kaiken mahdollisen joko kotipuutarhassa tai mökin puutarhassa ja kellaroimme talveksi.
Puikoillanikin: Hommaa riittää, mutta pitää vauhdissa kesän.