Sivun näyttöjä yhteensä

30.10.2022

Kansantansseja


Hollo ja Martta -festivaali on vuoden välein Hollolassa ja muualla Päijät-Hämeessä järjestettävä kansantanssin ja –musiikin kansainvälinen festivaali. Tänä vuonna festivaalille kutsuttiin neljä kansainvälistä kansantanssi- ja –musiikkiryhmää (Turkki, Kroatia, Unkari ja Ukraina), yhteensä 100 kansainvälistä osanottajaa.
Hollolan Nuorisoseuran Kukossa olivat tänään unkarilaiset ja ukrainalaiset esiintyjät tanssimassa, laulamassa ja soittamassa. Tarjoiluna saimme unkarilaista gulassikeittoa ja omenapiirakkaa.
 


Unkarilainen Csutri-tanssiryhmä ja Pünkösdi Rózsa Pioni –lauluryhmien tavoitteena on oppia ja esittää Karpaattien altaassa asuvien unkarilaisten tansseja, lauluja ja kansanpukuja. Kymmenen vuoden aikana heillä on ollut monta sataa menestyksellistä esitystä Unkarin ulkopuolella myös useassa Euroopan maassa järjestetyillä folkfestivaaleilla esim. Tsekissä, Puolassa, Italiassa, Kreikassa, Espanjassa sekä Sloveniassa.
Ryhmien repertoaari sisältää myöskin alkuperäisiä kansantansseja ja -lauluja Transilvaniasta, Etelä-Unkarissa sijaitsevasta Sárközistä ja Pohjois-Unkarista. Esityksissä musisoi Gobé-yhtye.

Ukrainalainen kansantanssiyhtye ”Radist” on perustettu vuonna 1998 Vinnytsian kaupungissa, joka on Vinnytsjan alueen hallinnollinen keskus Läntisessä-Ukrainassa. Olemassaolonsa aikana yhtye on menestyksekkäästi esiintynyt kiertueilla niin Ukrainassa kuin kaukana sen ulkopuolella.

Yhtyeen ohjelmisto on poikkeuksellisen monipuolinen. Sen perustana on ukrainalainen kansantanssi. Yhtyeen konserttiohjelmassa on mukana perinteisiä tansseja Ukrainan eri alueilta. Jokainen tanssi on oma tarinansa ja sisältää valtavan määrän fantastisia temppuja, viimeistä piirtoa myöten hiottuja liikkeitä ja upeita pukuja.




2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hieno tapahtuma. Olen kerran aikaisemmin ollutkin Hollolassa katsomassa vastaavaa tapahtumaan. Pitääpä yrittää seurata seuraavaa kertaa; jospa pääsisi paikalle katsomaan.,

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Näitä on vähän väliä täällä Kukossa, taitaa olla tammikuun alkupuolella seuraava unkarilaisten esitys.