Sivun näyttöjä yhteensä

2.10.2022

Kurpitsoita hakemassa

Perjantaina keittelin kriikunoita mehuksi ja hilloiksi. Mehupullot ja kumikorkit ovat lähes lopussa, vaikka vielä olisi tarvetta niille. Hillojakin olen tänä syksynä tehnyt paljon. Pienet purkit ovat lopussa. Omenahilloa voi säilöä isompiinkin purkkeihin, mutta harvinaisemmille lajeille kaipailen noin kolmen desin suuruisia astioita. 
Iltapäivällä lähdimme mökille. Syksyisen kaunista.
Koivun lehtiä oli jo tippunut puista joka puolella. Ennen saunomista siivottiin. Vietiin verkkokin veteen. Kun se nostettiin, ei tullut kalaa, vain pari rapua, jotka oli hankala irrottaa verkosta. 
Tein ennen saunomista ja uimista pienen sienireissun. Suppikset ovat vielä lian pieniä poimittaviksi. Löytyi vain pari kantarellia. 

 Lauantaina oli sadonkorjuun vuoro. Perunoita, porkkanat, tomaatit, paprikat, maa-artisokkaa, papuja ja kurpitsat. Kolme  noista kurpitsoista  kasvoi kotona kompostissa ja loput kymmenkunta mökin kompostissa. Nuo yhteesä painoivat n. 110 kiloa.  Siis riittää aurinkohilloon ja soppaan ja leipään ja tietysti jaettavaksi. Isoin painoi yli 20 kiloa. 

Vielä lauantaina keitin maijallisen kriikunahilloa, 20 purkillista, jotka päätyvät jakoon nekin. 

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Upea sato teillä.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Satoa on ja sen käsittely vieläkin kesken, vaikka olen lahjoitellut kurpitsoita eeteenpäin.