Sivun näyttöjä yhteensä

21.5.2023

Lentopallon kesäaika alkoi

Tänään kunnostimme lentopallokenttämme kesäkuntoon, koska siirryimme pelaamaan ulkokentällä talven jälkeen, jolloin pelit olivat kyläkoulun liikuntasalissa. Haravoimme kentän ja paikkailimme talven aikana tulleita kuoppia. Kuopat olivat syntyneet, kun kentän vierestä oli kaadettu koivu. 
Pelaaminen oli mukavaa paitsi että  tänään mäkäräiset olivat lähestymisintoisia. Miehet voittivat 4-3, vaikka me naisetkin saimme hyvää peliä kokoon. Pääasia meillä ei olekaan peli, vaan yhdessäolo, tapaamiset ja kuulumisten vaihdot. Pelaajinahan ovat veljekset vaimoineen

Lauantaina ajelin Suomen Lähetysseuran vuosijuhlille Pieksämäelle. Ohjelm ei ollutkaan niin vähäinen kuin olin etukäteen luullut. Mielenkiintoista löytyi paljon.  Paljon hyviä tapaamisiakin kertyi. 

Jakaranda lauloi, soitti ja liikutti myös kuuntelijoita. 
Mirja Himanen  ja Mekonnen Mulat kertoivat kuurojen tilanteesta Etiopiassa. Etiopiassa on noin 120 miljoonaa asukasta, joista 3 miljoonaa kuuroa! Kuurous on hankala ja usein kuuroja piiloitellaan eikä tuoda esille, jotta kjuro voisi saada apua. Mekonnen on tehnyt paljon Mirjan kanssa valistustyötä ja koulutusta mm. opettajia koumuttamalla ja materiaalia valmistamalla ja saanut valtionkin apua koulutukseen. 

Ei kommentteja: