Sivun näyttöjä yhteensä

8.5.2023

Viikonvaihteessa

Elämä on pitkä, toisinaan lyhyt riippuen mistä perspektiivistä sitä tutkimme. Tämä elämä oli 83 vuoden ikäinen. 
Päivä vain ja hetki kerrallansa,siitä lohdutuksen aina saan.
Mitä päivä tuokin tullessansa,Isä hoitaa lasta armollaan.
Kädessään hän joka päivä kantaa,tietää kaiken, mitä tarvitsen,
päivän kuormat, levon hetket antaa,murheen niin kuin ilon seesteisen.
(virsi 338:1)
Toisinaan hautajaisissa pääsee istumaan rauhassa. Tällä kerralla oli miehen veljen hautaan siunaaminen, jossa sain vain olla. 

Lähiomaiset olivat laittaneet kukat arkun päälle ja piilottaneet arkkukukkasenkin ruusujensa alle, vaikka oli tuotu kukkapurkki ruusuja varten arkun viereen. Kun leski laittoi oman kukkansa arkulle, toiset yllättäen seurasivat. 

Mökillä kasvaa jo vihreää syötävää. Olen saanut viinisuolaheinää salaatiksi jo monesti. Pieni pakkanen ei ole sen kasvua haitannut. Myös lipstikka on lähtenyt hyvin kasvuun ja ilmasipulitkin ovat päässeet pataan.
 
Jo viime syksynä kylvin porkkanaa ja persiljaa lavakaulukseen. Nyt keväällä hankin uuden lavakauluksen vanhan viereen. Kärräsin kompostia ja päälle laitoin ostomultaa. Siihen kylvin vielä lisää porkkanaa sekä kokeeksi palsternakkaa. Nuo kaikki ovat harsojen alla.
Kalaa on tullut vain vähän. Vaikka hankimme uuden kaksinieluisen katiskan, ei ole vielä kovin moni ahven sinne eksynyt hauista puhumattakaan. Toki katiska on ollut vedessä eikä verannalla kuin kuvauksen ajan!

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Meille oli rantaan ajelehtinut katiska, jonka omistaja saatiin salapoliisityöllä selville.

Ajatuksissa on meilläkin ostaa täksi kesäksi uusi katiska. Emme ole kalastelijoita, vaikka kalan syömistä rakastammekin. On sattunut sukulais- ja ystäväpiiriin niitä, joille kalastus on intohimo ja saalista jakaa muillekin.

Toivotaan, että teidän uusi pyydys antaa suuria saaliita! ...ja että me saataisiin aikaiseksi edes se katiska!