Sivun näyttöjä yhteensä

23.8.2023

Sienipiirakka ja puolukkahillo


L
eivoin sienipiirakan. Kaksikin. Yhteen sienipiirakkaan laitoin pohjaksi ihan tavallisen: 125 grammaa laktoositonta leivontamargariinia, 3 dl vehnäjauhoja nypin muruiksi, lisäsin hieman suolaa ja kylmää vettä sen verran (noin 3/4 desiä), että sain taikinan. Pohjaa paistoin noin 10 minuuttia 225 asteessa.Päälle laitoin   litran verran sipulin ja purjon kanssa paistetettuja kantarelleja, joihin lisäsin hieman valkosipulijauhetta, valkopippuria ja suolaa. Pinnalle valutin kahdesta munasta, kahdesta desistä maitoa ja kahdesta desistä juustoraastetta sekoitetun seoksen. Paistos paistui 225 asteessa puolisen tuntia.

Leivoin vielä mustikkapiirakan ja omenapiirakankin ja litran taikinasta pieniä mustikkapiirakoita sekä pullia. Tulkoon juhla!

Puolukkahillo. Puolukoita ämpärillinen ja neljänneslitra vettä kiehumaan. Kun seos kiehui, muussasin sen sauvasekottimella ja lisäsin noin puolitoista kiloa sokeria seokseen. Kiehautin ja lisäsin vielä desin sokeria sekoitettuna punaiseen Melatiniin ja keitin vielä pari minuuttia. Purkitin Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin.

Köyhyys seuraa kättä, joka työtä karttaa,
toimeliaat kädet tuovat rikkauden.
(Sananlaskut 10:4)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Herkkupiirakoita ja -hilloja! Kyllä ne tekevät arjestakin juhlan.

pappilanmummo kirjoitti...

Ja juhla oli juuri tulossa: 75 vuotta.::