Sivun näyttöjä yhteensä

12.11.2023

Porkkanankylvökeikka


 
Lauantaina kävimme mökilla laittamassa lukkoon saunan ja saunakamarin ovet kesän jäljiltä. Oli lämmin, noin seitsemän astetta, päivä, joskin tihkusateinen. 

Mies kaatoi muutaman pienehkön männyn ja kuusen mökin pihasta, jotta pihan valoisuus lisääntyisi ja hedelmäpuiden alut saisivat kasvaa paremmin. Kannoin oksat ja risut kasaan makkaranuotiota varten. Toki emme nyt paistaneet makkaraa emmekä sytyttäneet nuotiotakaan. 

Haravoin hieman hedelmäpuiden alustoja ja laitoimme parin hedelmäpuun ympärille vielä verkot. Kompostiin vein lehdet ja peitin ne mulllalla estääkseni muumioiden itiöiden leviämisen.

Mökillä on kolme lavakaulusta. Kahteen niihin kylvettiin porkkanaa ja palsternakkaa. Kolmas odottaa tilliä ja salaattia ja persiljaa, jotka ajattelin kylvää vielä nyt syksyllä, jos maa ei kovin paljon jäädy ennen kukn ehdin hommiin.

Kasvihuoneen päälle vedettiin pressu, jotta lumi ei painaisi laseja rikki, vaan liukuisi pois kuten edellisinäkin talvina. Kotona muutama vuosi sitten kasvihuone hajosi lumen painosta emmekä kotiin enää ole hankkineet uutta kasvihuonetta sen jälkeen.

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Aina oppii. En tiennyt, että porkkanan, tillin ja persiljan voi kylvää syksyllä. Nyt tiedän senkin.

Jaana kirjoitti...

Hassua, kun en ole tullut ajatelleeksikaan, että näitä voi kylvää jo syksyllä. Onhan se ihan viisasta, jotta pääsevät heti keväällä sään salliessa hyvään kasvuvauhtiin.