Sivun näyttöjä yhteensä

11.5.2014

El Burgo Ranerosta Puente Villarenteen

Eilinen päivä oli lämmin mutta kovin tuulinen. Kun tulin El  Burgo Raneroon, lämpötila oli 24 astetta, mutta tuntuma ei ollut sellainen tuulen vuoksi. Tänään tuuli edelleen kylmästi ja ilmakin oli viileä koko aamupäivän. Sain pitää käsineet kädessä ensimmäiset 13 kilometriä ja fleeze oli teknisen aluspaidan ja bambupaidan päällä koko 26 kilometrin matkan  ajan eikä tuntunut liian kuumalta. Kova vastatuuli oli eilen koko matkan, tänään vain Reliegokseen asti. Kun tulee, niin pöly lentää. Vaelluskengät ja housujen lahkeet ovat myös aivan pölyiset.

Pelloilla on kastelulaitteita jo käytössä. Ojissa ja kanavissa virtaa  niihin johdettua vettä peltoja varten. Tällä seudulla näytti muutenkin  vettä riittävän, koska tänäänkin oli monta jokea ylitettävänä.

Eilinen päivä oli matkan puolivälipäivä kilometreissä. Lähdin Pamplonasta 28.4. Yhden laskelman mukaan sieltä on Santiago de Compostelaan 708 kilometriä. Eilen El Burgo Ranerosta 348 kilometriä. Vähitellen askel askeleelta lähestyy Santiago de Compostela. Askeleita yhteen en ole vielä laskenut, yhtä päivittäin niitä tulee noin 35000 - 40000.

Eilen tulin vasta neljän jälkeen perille jalkavaivaisena. Oikea polvi ei tykännyt päivän kävelystä. Lisäksi koska tulin niin myöhään, majapaikat olivat vähissä. Taisin lopulta saada armosta yleisestä albergesta petipaikan. Ensimmäisen kerran tällä matkalla jouduin yläsänkyyn, jossa tietysti ei ollut laitoja ja lisäksi joka käännähdyksellä sänky narisi ja nitisi ja heilui.

Samalla albergessa sain mukavat kaverit, joiden kanssa juttu luisti, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan. Elekielelläkin pärjää pitkälle! Yhteinen ateria oli ilo ranskalaisen, korealaisen, espanjalaisen ja kolmen italialaisen kanssa, joista kukaan ei osannut kuin omaa kieltään. Yhdessä jaettu ateria kuitenkin kirvoitti juttelunkin ja jotenkin ymmärretyksi tulimme. Eipä ennen ole paljoakaan latinan opinnoista ollut hyötyä!

Yö muuten sujui kuten ennenkin iltayön valvoin ja aamusta joku, vähemmän viisas mielestäni, taas nousi ylös jo viideltä. Ja tänään oli viileä sunnuntaipäivä. Aamupalaansakaan tekemään ei päässyt ennen 6.30. Joten ihan hyvin olisi voinut nukkua jokainen sen puoleen pitempään.

Oli 13 kilometriä seuraavaan kuppilaan, joten matka vaati muutenkin pari puskapysähdystä.

Mansilla de las Mulasiin asti oli edelleen koko matkan penkkejä noin kilometrin  välein ja puitakin on istutettu koko matkalle varjoa antamaan. Nämä kunnostustyöt on tehty tälle Caminolle EU-rahoin. Caminoa on muutenkin paranneltu viime vuosina reippaasti. Merkkejä on uusittu ja vanhoja siivottu ja korjailtu.

 
Tänään kävelin varttia vaille seitsemästä puoli kahteen noin 26 kilometriä muutamin tauoin.
 Ensimmäinen pitempi tauko oli Reliegoksessa, jossa äitienpäivän kunniaksi nautin leivonnaisen kafe americanon kera ja samalla luin viestit. Täällä suurinpiirtein joka kahvilassa ja albergessa on wifiin pääsyn mahdollisuus. Ja jos ei ole,niin naapurikahvilassa se on joka tapauksessa. Eilisessä albergessa ei ollut, mutta hospiledaro antoi vastapäisen kahvilan salasanan... Ei vain tuo oikein toiminut hyvin, koska valmis tekstini hävisi taivaan tuuliin.


Nyt kirjoittelen tätä sängyssä peiton alla lämpimässä.

Vasemman jalan varpaat ovat olleet puuduksissa jo useampana iltana mutta näkyvää vikaa niissä ei ole. Pitänee lähteä liikenteeseen, jos liikkuminen auttaisi.

Tämä tämänpäiväinen alberge on 12 kilometrin päässä Leonista. Se on iso kaupunki ja siellä on mm.   komea katedraali. Tässä albergessa, San Pelayo, olen yöpynyt aikaisemmalla vaelluksellanikin. Tähän huoneeseen mahtuu 8 kerrossänkyä. Huoneita on useita erikokoisia. Hinta henkilöltä tässä huoneessa on 8€. Päivällinen  10€ ja aamiainen 3€.

Toki on myös oma keittomahdollisuus, jota käytinkin hyväkseni heti kun tulin saadakseni lämmintä ja suolaista.

Aurinko paistaa. Osa porukasta on ulkona auringossa, osa nukkumassa, osa pitää yhteyttä kotijoukkoihin, osa lähti etsimään kauppaa eli tiendaa välipalaostoksille, joku lukee...
 Makuusali Puente Villarenten San Pelayo albergessa.
Alkuruokana  ensalada mixta
 Pääruokana kanaa.
 Yhdessä on mukavaa.

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Tänään polven kanssa selvisin hyvin. Pidin paljon taukoja jo ennen kuin alkoi tullakaan kipeäksi. Ja uskoisin, että nuo esirukoukset auttavat.