Iltapäivällä poimin omenat, jotka olivat pudonneet puista. Kun en lauantaina ollut kerinnyt ollenkaan puiden alle, niin nyt niitä oli kasapäin eli ämpärillisittäin siellä etenkin, kun tuuli oli tiputellut myös omenia maahan.
Illansuussa lähdimme pelaamaan lentopalloa ja tällä kerralla aloitimme sisäpelikauden. Pelaamme erään koulun liikuntasalissa joka sunnuntai-ilta talvikauden.
Sunnuntaina leivoin omenapiirakan piimäpohjaan. Pellilliseen tarvitaan 3 dl piimää, 3 dl sokeria, 1 dl öljyä, 5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl soodaa. Omenia tuli tuohon päälle pari litraa siivuja ja niiden pälle sokeria ja kanelia. Parikymmentä minuuttia 200 asteen uunissa ja herkullinen piirakka oli valmis.
Poimin myös muutaman litran marja-aroniaa "Nannan herkkuhilloa" varten. Isoon kymmenen litran kattilaan laitoin 3 litraa riivittyjä ja pestyjä marja-aronioita, kolme litraa kesäkurpitsaraastetta ja samoin kolme litraa omenaraastetta sekä neljäsosa litraa vettä. Keittelin ne pehmeiksi, hienonsin sauvasekoittimella, lisäsin kaksi kiloa sokeria ja kuumensin vielä ja lisäsin pussillisen punaista Melatinia pieneen määrään sokeria sekoitettuna. Purkitin pienehköihin purkkeihin.
Toisenkin hillon keitin vielä illalla: Tein karpalohilloa melkein hillosokeripussin ohjeen mukaan. Meillä oli kolme litraa karpaloita, jotka keitin kahdessa desissä vettä, hienonsin sauvasekoittimella ja sitten toimin sokeripussin ohjeen mukaan. Sokeria laitoin tuohon määrään 3/4 pussillista.
2 kommenttia:
Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo herkkuhillo, nam!
Kyllä teillä vitamiineja riittää ja rautaa tuosta persiljasta :)
Tervettä syksyä, toivottelen :)
Lähetä kommentti