Sivun näyttöjä yhteensä

4.11.2012

Huovutettuja lapasia

  
Neuloin kolmet huovutettavat lapaset KyJyn puitteissa. Vasemmalla lasten koko punertavasta Purosta 79 grammaa, keskellä aikuisten kokoa vihreää Puroa 100 grammaa ja oikealla aikuisten lapaset harmaasta Päkä-huopasesta. Tässä  ennen huovuttamista nämä valtavan isot, jotka neuloin 8 numeron puikoilla.
 
Huovutetut lapaset kutistuivat mielestäni enemmän kuin sen luvatut 40 prosenttia (tai sitten en osannut venyttää niitä oikein): punaiset Kyjy20, harmaat KyJy19 ja vihreät KyJy8. Oli aikamoinen työ venytellä näitä huovutuksen jälkeen. Laitoin siis kaikki kolme paria yhtäaikaa pesukoneeseen. Kirjopesuainetta ja pari isoa pyyheliinaa ja 40 asteen pesu linkouksineen. Kyllä ainakin huopuivat! Olisi varmaan pitänyt pestä 40 asteen hienopesussa tai neuloa 10 numeron puikoilla, niin olisi helpommin saanut sopivankokoiset. Nyt kyllä nuo, etenkin harmaat, ovat ihan sopivat minulle. Punaisista tuli paljon pienemmät kuin luulin, joten ne eivät menekään joululahjaksi 9-vuotiaalle, kuten olin aikonut, vaan paljon nuoremmalle. Vihreätkin sopivat käteeni hyvin. Tukevat ja varmaan lämpimät näistä kaikista tuli.

8 kommenttia:

Pirkkeri kirjoitti...

Taitaa olla vähän onnen peliä noitten huovuttaminen. Joka tapauksessa varmasti ovat lämpimät.

pappilanmummo kirjoitti...

Nämä olivat elämäni ensimmäinen kokeilu huovuttamisesta.

Huopatossunen kirjoitti...

Huovutustulos vaihtelee paljonkin pesukoneesta, käsialasta ja käytetyistä puikoista riippuen. Minusta Novitan langat huopuvat liiankin paljon ja olen siirtynyt ohuempiin huovutettaviin. Vaikka olenkin huovuttanut melko paljon, lopputulos pääsee silti välillä yllättämään :)

pappilanmummo kirjoitti...

Mitä lankoja käytät ja millä puikoilla?

Marjut kirjoitti...

Lapaset ovat tosi nättejä. Minulle huovutustulos on joka kerta arvoitus.

Unknown kirjoitti...

Nyt ne on ihania. Minulle on toisinaan käynyt niin, että olen joutunut uusimaan käsittelyn, kun ekalla kerralle ei ole tarpeeksi huopuneet !

Essi kirjoitti...

Minä olen kerran huovuttanut kaulaliinan piloille kirjopesussa, niin sen jälkeen olen pessyt pika- tai hienopesussa. Myös muun pyykin määrä vaikuttaa kai huovutustulokseen. Jos huopuu ensimmäisessä pikapesussa liian vähän, olen pessyt uudestaan. Mieluummin niin, kuin että menevät kaikki nuken kokoisiksi tai ihan koviksi koppuroiksi...

(Oli kyllä aika hassu se ensimmäinen huovutuskokemus monta vuotta sitten, kun kolmemetrinen virkattu kaulaliina kutistui ehkä 80 cm mittaiseksi! Siitä tuli paitsi lyhyt myös niin jäykkä, ettei sitä voinut käyttää esim. lapsen kaulaliinana.)

Essi kirjoitti...

Kylläpäs muuten rupesikin tekemään mieli päästä neulomaan huopatumppuja...