Tyrnimehun sain kiehauttamalla tyrnit noin neljänneslitrassa vettä, rikkomalla ne sauvasekoittimella ja valuttamassa siivilässä. Mäski jäi siivilään.
Tyrnihyytelöä tein hillo-marmeladisokerilla. Yhdessä annoksessa oli viitisen desiä
tyrnimehua ja purkillinen hillo-marmeladisokeria. Hitaasti kuumensin seoksen ja
kun se kiehui, vielä kolmisen minuuttia sitä sekoittelin. Kuumennettuihin ja
Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin laitoin seoksen. Nyt on valmiina jouluksi tehtävien lusikkaleipien
väliin hyytelö. Sain kolme pienehköä purkillista hyytelöä.
Tyrnimarmeladin valmistin tyrnistä ja omenasta. Laitoin omenasoseen joukkoon tyrnimehua
ja hillosokeria sekä Melatinia. Yhdessä annoksessa oli noin 3 litraa omenasosetta ja
noin 1,5 litraa tyrnimehua ja kilo hillosokeria ja lähes pussillinen punaista Melatinia.
3 kommenttia:
Ahkerana olet ollut, vaan niinhän sitä eläkeläinen.
Outo on ollut kesä, kai siki omppujakin tulee vähän.
Voi että, oletpa keksinyt monenmoista tyrnistä!
Aimarii: Nyt on hilloamisaika, kun vihdoin työrupeaman jälkeen pääsin vauhtiin.
Hensku - Sydämellistä: Tyrni on arvokas marja, C-vitamiinia!
Lähetä kommentti