Sivun näyttöjä yhteensä

19.3.2018

Pyhiinvaellus taas suunnitelmissa

Tänään olen tilaamassa uutta pyhiinvaelluspassia tulevaa vaellusta varten. Pyhiinvaeltajan välttämätön varuste Espanjassa on pyhiinvaelluspassi, jonka esittämällä pääsee yöpymään pyhiinvaeltajien majataloihin ja jota vastaan voi saada pyhiinvaellustodistuksen Santiago de Compostelan pyhiinvaellustoimistosta. Pyhiinvaellustodistus (Compostela) annetaan vain niille, jotka ovat tehneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä, devotio vel voti vel pietatis causa, ja jotka ovat saapuneet Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys, kerrotaan Jaakonvaelluksen sivulla.
 Ensimmäisen vaellukseni passin yksi aukeama.
Tuo passi on mahdollista hankkia myös Espanjasta, mutta olen tykännyt kulkea Suomesta hankitulla. Toki olen hankkinut uuden tarvittaessa Espanjasta entisen tullessa täyteen leimoista.

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kun­nioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palve­levat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiin­vaeltaja, joka tilan salliessa voi majoit­tua pyhiin­­vaeltajien majataloihin.

Tiedän, että pyhiinvaellustodistus (compostela) annetaan vain niille, jotka ovat kulkeneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä - devotionis affectu, voti vel pietatis causa, ja jotka saapuvat Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiin­vael­tajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että ­Kristus kulkee omiensa kanssa ja joh­dattaa meidät perille taivaaseen. 
(Tämä pyhiinvaeltajan sitoumus on ote pyhiinvaelluspassista)

Ei kommentteja: